Geri Dön
Kaş Kaş yemekleri yarıştı

Kaş yemekleri yarıştı

Kaş yemekleri yarıştı

Kaş yemekleri yarıştı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kaş Yemekleri Yarışması yapıldı. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve Nursel Ergin'in sunduğu yarışmada Kaş'ın hünerli hanımları birinci olmak için mücadele etti.

Kaş Belediye Çay Bahçesi'nde yapılan 6. Kaş Yemekleri Yarışması'nı Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, belediye meclisi üyeleri, Kaşlılar ve Kaş'ta tatil yapan yerli ve yabancı turistler izledi. Yarışma ana yemekler, başlangıç ve tatlılar olmak üzere üç dalda yapıldı. Yarışmaya ana yemeklerde yedi, başlangıç yemeklerinde yedi ve tatlılarda yedi olmak üzere toplam 21 kişi katıldı. Yarışmaya katılan yemekleri üç kişilik jüri değerlendirdi. Jüride, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Mehmet Ali Ümit, Ali Aksoy ve Muhammet Karakoç yer aldı.

Yarışmada ilk üç dereceye girenlere ödüllerini Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Salih Usta, sunucu Nursel Ergin ve Kaş Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ali Evren verdi. Yarışmada birincilere çeyrek, ikincilere gram altın, üçüncülere yarım gram altın verildi. Ödül töreninin ardından sunucu Nursel Ergin'in de katılımıyla Kaşlı hanımlar Kaş yemekleri yaptı. Ardından yine yapılan yemekler tanıtıldı.

Yarışma ile ilgili olarak Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, "Bu yarışma ile Kaş'ın özel lezzetlerini insanlara tanıtmak, yöresel lezzetlerimizi gelecek kuşaklara tanıtmak üzere düzenledik. Vatandaşlarımızın ilgisinden gayet memnunuz" dedi.

Tatlı dalında birinci olan Sevinç Dil, "Kaş'a kızımı ziyarete gelmiştim. Kızım müracaat etmiş yarışmaya. Tatlı kategorisinde katıldım, birinci oldum; incirli baklava ile. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber