Geri Dön
Manavgat Serada yetişen sebzeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Serada yetişen sebzeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Serada yetişen sebzeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Serada yetişen sebzeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

 

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Gençlik Merkezi bahçesinde bulunan serada, gönüllü gençler tarafından yetiştirilen sebzeler, ihtiyaç sahiplerine yine gönüllüler tarafından dağıtılıyor.

Geçen yıl Nisan ayında Manavgat Gençlik Merkezi'nin bahçesine kurulan 100 metrekarelik serada yetiştirilen sebze ve meyveler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Merkeze gelen gençlerin tarıma ilgi göstermesi ve tarımcılık faaliyetleri hakkında bilgi edinmesi amacıyla sera kurduklarını ifade eden Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, “2019 yılında faaliyete başlayan Gençlik Merkezimizde gençlerimize hangi aktiviteleri yapmak istediklerini sormuştuk. Gezi gibi kültürel faaliyetlerin yanı sıra gençlerimizin en çok talep ettiği şeylerden biri bir sera kurulması, diğeri kümes yapılmasıydı. Bu doğrultuda geçen yıl seramızı tamamlayarak ekim faaliyetlerine başladık" diye konuştu.

Pandemi sürecinde tarımsal faaliyetlerin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Karakaya, “Koronavirüs salgını sırasında başlayan ve Ukrayna-Rusya savaşında devam eden gıdada yaşanan tedarik zincirinin bozulması, bizlere tarımın bir ülke için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bizler de geleceğimiz olan gençlerimize tarımın önemini vurgulamak ve hayatın topraktan başladığını anımsatmak amacıyla sera ve kümesimizi kurduk" diye konuştu.

Geçen yıl içerisinde serada domates başta olmak üzere çeşitli sebzeleri yetiştirdiklerini anlatan Karakaya, “Bu aşamada hem gençlerimiz tarım yapmanın, bir şeyler ekip dikmenin ve hasat yapmanın zevkine vardı hem de elde edilen ürünleri ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırarak gönül zenginliklerini artırdı" diye konuştu.

Gelecek için gençlerden umutlu olduklarını sözlerine ekleyen Karakaya, “Genç nüfusu kalabalık bir ülkeyiz, gençlerimizin birer vatansever olarak yetişmesi, kötü alışkanlıklardan uzak kalması amacıyla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Geleceğimizden ve gençlerimizden umutluyuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber