Geri Dön
Antalya Vali Yazıcı, Alevi derneklerin aşure etkinliğine katıldı

Vali Yazıcı, Alevi derneklerin aşure etkinliğine katıldı

Vali Yazıcı, Alevi derneklerin aşure etkinliğine katıldı

Vali Yazıcı, Alevi derneklerin aşure etkinliğine katıldı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şubesi tarafından Döşemealtı Kent Meydanı'nda düzenlenen Aşure Lokması etkinliğine katıldı. Son yaşanan üzücü olayların birliğimizi bozamayacağını belirten Yazıcı, “Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe, bir arada yaşıyoruz. Yaşamaya da devam edeceğiz. Buna kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şubesi tarafından Döşemealtı Kent Meydanı'nda 'Gelin Can'lar Bir Olalım Aşure Lokması' etkinliğine düzenlendi. Etkinliğe Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şube Başkanı Ergün Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şubesi tarafından düzenlenen Aşure Lokması etkinliğinde vatandaşlarla buluşmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, düzenlenen etkinliğin birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirtiği, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu kaydetti.

Ankara'daki cemevlerine gerçekleştirilen saldırılara değinen Vali Yazıcı, “Muharremin ilk günü yaşanan bu alçakça olaya hepimiz çok üzüldük. Huzurumuzu, kardeşliğimizi bozma girişimi olarak değerlendirdiğim o hain hareketleri kınıyorum. Bu hainliği düşünenler şunu çok iyi bilsin ki, bizler Anadolu'da bin yıldır birlikte, kardeşçe yaşıyoruz. Birlikte kardeşçe yaşamaya da devam edeceğizö dedi.

Şehitliklerde, mezarların üzerinde 'Sünni veya Alevi' diye yazmadığını kaydeden Yazıcı, “O şehitliklerde Sünnilerle birlikte nice Alevi şehitlerimiz yatıyor. O mezarlıklar, o şehitlikler bu güzel vatanımızın bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceğimizin nişanesidir. Nasıl tarihte mevzu vatan olduğunda tüm dünyanın karşısına tek millet olarak çıktıysak bugünde aynı inanç ve kararlılıkla vatanımızı ve kardeşliğimizi savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İçimizdeki hainlerin birliğimize zarar vermeye çalıştığını dile getiren Yazıcı, “İçimizdeki hainler bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi hiçbir zaman bozamaz. Bunu herkes böyle bilsin. Bizim kardeşliğimize halel getiremez. Biz uzun yıllardır farklı kültürlerin bir arada yaşadığı zengin bir kültüre sahibiz. Bu topraklar bizlerin. Bu topraklar Türk Milleti'nin. Bizlere hainlik yapmak isteyen, bizleri ayrıştırmak isteyenler buradaki birlik ve beraberliğimizi görüp inşallah ders alılar" dedi.

Etkinlik katılan protokol üyelerinin konuşmalarından sonra dua edilerek vatandaşlara aşure ikramı yapıldı. Program aşure dağıtımının ardından semah gösterisi ile devam etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber