Geri Dön
Merkez Ardahan'da sağanak; yollar su altında kaldı

Ardahan'da sağanak; yollar su altında kaldı

Ardahan'da sağanak; yollar su altında kaldı

Ardahan'da sağanak; yollar su altında kaldı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)-ARDAHAN'da etkili olan sağanak ile eriyen karlar birleşince yolları su bastı, sürücüler zor anlar yaşadı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, "Sağanak yağışların 3 gün daha sürmesini bekliyoruz. Olabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşımızın tedbirli ve dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.
Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak ile eriyen karlar birleşince, İnönü ve Halil Efendi mahallelerindeki bazı yollar ile Ardahan Devlet Hastanesi yolunu su bastı. Su baskınları nedeniyle sürücüler, yollarda ilerlemekte güçlük çekti.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de kentin farklı noktalarındaki su baskınlarını yerinde inceledi. Demir, olası sel riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyararak şunları söyledi:
"Ardahan'da son 10-15 yılın en yüksek kar yağışı gerçekleşti. Sağanak yağışların 3 gün daha sürmesini bekliyoruz. Bugün de bu manzara ile karşılaştık. Olabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşımızın tedbirli ve dikkatli olmasını istiyoruz. Ekiplerimiz de sahada sürekli teyakkuz halinde olacaklar. Bu bir doğal afet. Karayolları ekipleri, DSİ ve AFAD ile birlikte ortak hareket etmek istiyoruz."
Bu arada bir vatandaş, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle evine dönemeyen kızını sırtına alarak taşıdı.  

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber