Geri Dön
Aydın Aydın POMEM’de 483 öğrenci polis oldu

Aydın POMEM’de 483 öğrenci polis oldu

Aydın POMEM’de 483 öğrenci polis oldu

Aydın POMEM’de 483 öğrenci polis oldu

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)-AYDIN Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 27'nci dönem eğitim programını tamamlayan 483 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezunların yemin ederek kep fırlattıkları törende, aileler ve polis adayları duygusal anlar yaşadı.

POMEM 27'nci dönemde eğitim görerek mezun olan 483 polis adayı düzenlenen törende yemin etti. Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eken, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Bestami Tezcan, Aydın İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Macit Engin, Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sezayi Er ile birlikte protokol ve mezun olacak polis adaylarının aileleri katıldı.
Törende dönem birincisi Hasan Sarıtaş, yaş kütüğüne plaket çaktı. Video konferans yöntemiyle mezuniyet törenine bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, polis adaylarını tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.
Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sezayi Er de 27'nci dönem mezunlarını yoğun bir eğitimin ardından görev yerlerine uğurladıklarını dile getirerek, “Polis meslek eğitimini tamamlamış 483 öğrencimizi mazisi şanlı 1845’ten beri var olan şerefli Türk Polis Teşkilatı’na dahil etmenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, eğitimlerini dereceyle tamamlayan öğrencilere teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verdi.
Öğrencilerin yaptığı halk oyunu gösterisinin ardından yapılan yemin töreni sonrası 483 polis adayı kep fırlattı. Törende, aileler ve polis adayları duygusal anlar yaşadı.
(DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber