Geri Dön
Kuşadası Ukraynalı savaş mağduru çocuklardan Kuşadası'nda resim sergisi

Ukraynalı savaş mağduru çocuklardan Kuşadası'nda resim sergisi

Ukraynalı savaş mağduru çocuklardan Kuşadası'nda resim sergisi

Ukraynalı savaş mağduru çocuklardan Kuşadası'nda resim sergisi

KUŞADASI (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi 'Çocukların Gözünden Savaş, Acı ve Umut' isimli resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. İlçenin kardeş şehri Çerkassi'ye sığınan savaş mağduru çocukların çizdiği resimlerden oluşan sergi bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Rusya'nın düzenlediği askeri harekat nedeniyle Ukrayna'nın doğusu ile güneyinde yaşayan birçok aile yanlarına çocuklarını alarak güvenli gördükleri Çerkassi'ye sığındı. Savaş mağduru çocuklar, aileleriyle Çerkassi'de kaldıkları süre boyunca ülkelerinde yaşanan acıyı ve dramı çizdikleri resimlerle anlatmaya çalıştı. Resimler daha sonra toplanarak Ukrayna'nın sesini dünyaya duyurmak amacıyla sergilenmesi için kardeş şehirlere gönderildi.
SERGİNİN HİKAYESİ İZLETİLDİ
Resimler Almanya, Gürcistan, Polonya ve ABD'den sonra 'Çocukların Gözünden Savaş, Acı ve Umut' ismiyle Kuşadası'ndaki İbramaki Sanat Galerisi'nde de sergilenmeye başlandı. Sergide Ukraynalı çocukların 55 resmine yer verildi. Serginin açılışı için düzenlenen kokteyle Kuşadası'nda yaşayan birçok Ukraynalıyla birlikte Kuşadası Belediyesi Meclis Üyeleri Tibet Özer ve Fahrettin Çiçek de katıldı. Açılışta katılımcılara serginin hikayesinin anlatıldığı kısa bir video izletildi. Ardından Ukrayna'ya özgü şarkılar söylendi ve klasik müzik dinletisi yapıldı.
Kuşadası ile Çerkassi'nin 2019 yılından bu yana kardeş şehir olduğunu belirten Belediye Meclis Üyesi Tibet Özer, "Bugün burada bulunmamızın nedeni savaşın başladığı gün Ukrayna'nın farklı şehirlerinden anne ve babalarıyla işgalin dehşetinden kaçarak Çerkassi'ye sığınan çocukların resimlerinden oluşan sergidir. Çocuklarımızın ağır ve üzücü şartlarda yapmış olduğu bu çizimleri bizimle paylaştığı için Çerkassi Belediye Başkanımız Anatolii Bondarenko'ya teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber