Geri Dön
Balıkesir Tarladan 5 tonun üzerinde atık topladılar, kuzuları kaptılar

Tarladan 5 tonun üzerinde atık topladılar, kuzuları kaptılar

Tarladan 5 tonun üzerinde atık topladılar, kuzuları kaptılar

Tarladan 5 tonun üzerinde atık topladılar, kuzuları kaptılar

BALIKESİR (DHA)- BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin doğa dostu, sürdürülebilir tarım uygulamaları için Gönen ilçesinde, kadın çiftçilerle birlikte sürdürdüğü 'Önder Kadın Çiftçilerle Tarlada Sıfır Atık' projesi kapsamında 5 tonun üzerinde atık toplayan 10 kadın çiftçiye birer Balıkesir kuzusu hediye edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İle 'Önder Kadın Çiftçilerle Tarlada Sıfır Atık' projesini başlattı. Kooperatif bünyesinde bulunan 13 köyde hayata geçirilen proje kapsamında, tarladan 5 tondan fazla zirai ve tarımsal atık toplayan 10 kadın çiftçiye birer Balıkesir kuzusu hediye edildi. Projeyle tohumun tarlaya düştüğü andan hasada kadar geçen süre içerisinde açığa çıkan, plastik atıkların ve kullanılmış zirai ilaç ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılarak doğaya verdiği zararın önüne geçilmesi hedefleniyor.

PROJE YAYGINLAŞTIRILACAK
'Önder Kadın Çiftçilerle Tarlada Sıfır Atık' projesi ile bir yandan tarımsal atıkların yarattığı çevresel kirliliğin azalmasının sağlandığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Her 500 kilogram zirai ve tarımsal atık toplayan kooperatif üyesine 1 kuzu hediye ederek atıkların toplanmasını teşvik ediyor ve bölgedeki çiftçilere sosyo-ekonomik destek sağlanıyor. Böylelikle iklim değişikliği ve kuraklığın önlenmesine yönelik olarak tarımsal atıkların yarattığı çevresel kirliliğin azaltılması sağlanıyor. Şu an Gönen ilçesine bağlı 13 köyde uygulanan ve kadın çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği projeyi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber