Geri Dön
Bitlis Bitlis’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı törenle kutlandı

Bitlis’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı törenle kutlandı

Bitlis’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı törenle kutlandı

Bitlis’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı törenle kutlandı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. yılı dolayısıyla düzenlenen program bayrak yürüyüşü ile başladı.

Atatürk Mahallesi Feyzullah Ensari Caddesi üzerinde bulunan Şehitlik Önünde düzenlenen kortej yürüyüşünde yaklaşık 200 genç 50 metrelik Türk Bayrağı taşıdı. Program Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde ise sona erdi. Çelenk sunumunun ardından program merkez kapalı spor salonunda devam etti. Programa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş,İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Vali Yardımcıları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış tarafından yapıldı.

19 Mayıs 1919′da Samsun'da başlayan şahlanışın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede tüm yurda yayıldığını belirten Elkatmış, "Aziz milletimizin bağımsızlık inancı ve tüm asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte aziz milletimiz, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletimizin kalbidir. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Gençler tarafınfan şiirler ve türkülerin okunmasının ardından, hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Daha sonra tekvando öğrencileri tarafından gösteri sunulurken, gösteri sonunda çıkarılan bayrak Bitlis Valisi Oktay Çağatay’a teslim edildi. Program halk oyunları gösterileriyle sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber