Geri Dön
Bitlis VEDAŞ, Tatvan’da yeni şebeke tesisleri inşa ediyor

VEDAŞ, Tatvan’da yeni şebeke tesisleri inşa ediyor

VEDAŞ, Tatvan’da yeni şebeke tesisleri inşa ediyor

VEDAŞ, Tatvan’da yeni şebeke tesisleri inşa ediyor

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-VANGÖLÜ Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Bitlis'in Tatvan ilçesinde  havaların ısınmasıyla elektrik şebekesini güçlendiren yatırım, bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırdı. İlçede enerji altyapısını güçlendirmek, teknolojiyle uyumlu yeni tesisler inşa etmek için çalışmalarını sürdüren ekipler, bölgedeki havai hatları da yer altına alıyor.

Tatvan’da, 2021 yılı içerisinde, Bahçelievler, Kültür ve Şirinevler Mahalleleri ile eski Ahlat yolunu kapsayan bölgedeki havai hatlarını yeraltına alan VEDAŞ ekipleri, 2022 yılında da birçok bölgede birçok çalışma yaparak, yeni şebeke tesisleri inşa etti. Yatırım, bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi veren VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Bahadır Demir; “İlimizin birçok noktasında olduğu gibi Tatvan ilçemizde de eski tesislerin yerine akıllı şebeke sistemimize uyumlu  modern yeni tesisler inşa ediyoruz. Hatlarımızı yer altına alarak şebekemizi mevsimin olumsuzluklarına karşı korurken, tarihi dokusuyla ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Bitlis’imizin kent estetiğine de katkı sağlamış oluyoruz. Eski şebekenin yerine beton direklerle güçlendirdiğimiz yeni tesisler inşa ediyoruz. Aydınlatma tesislerimizi genişleterek sokak ve caddelerimizi ışıl ışıl hale getiriyoruz” dedi.

“KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN PLANLI ELEKTRİK KESİNTİSİ ŞART”

İşleyen tüm sistemlerin bakıma ve yenilemeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Demir; “Yatırım, bakım ve onarım çalışmalarımız sırasında çalışanlarımızın ve halkımızın, can ve mal güvenliğini korumak amacıyla planlı elektrik kesintisi yapmak zorundayız. Planlı elektrik kesintisi sırasında bir süre enerjisiz kalan halkımızın bizlere gösterdiği anlayış için teşekkür ediyorum. Planlı kesinti programımızı, Şirketimizin web sitesiolan www.vedas.com.tr adresinde yayınlıyor, iletişim bilgileri sistemimizde güncel olan tüketicilerimize ise SMS ile bilgilendirmede bulunuyoruz. Tüketicilerimiz, en yakın hizmet noktamıza gelerek ya da 186 Çağrı Merkezimizi arayarak abone bilgilerini kolaylıkla güncelleyebilirler” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber