Geri Dön
Burdur Burdur'da Türk Mutfağı Haftası etkinliği

Burdur'da Türk Mutfağı Haftası etkinliği

Burdur'da Türk Mutfağı Haftası etkinliği

Burdur'da Türk Mutfağı Haftası etkinliği

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin açılışında katılımcılara tarhana çorbası ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle bu yıl ilk defa kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen etkinlikle başladı. Açılış programına Vali Ali Arslantaş, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesinde Vali Ali Arslantaş, Burdur Ticaret İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve hafta boyunca yöresel lezzetlerin tanıtım ve satışını yapacak olan kadın kooperatiflerinin stantlarını gezdi.

Vali Arslantaş, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca 21- 27 Mayıs tarihleri arası Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edilmiş ve hayata geçirilmiştir. Türk Mutfağı Haftası ile Türk mutfağının zenginliğinin, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amaçlanmaktadır. Anadolu'nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemekleri, sağlıklı, yaratıcı ve sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Selçuklu ve Osmanlı saraylarında, sayısız medeniyetle etkileşim kurarak şekillenen Türk lezzetleri, engin bir kültürel birikimi günümüze taşıyor" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Türk toplumunun yemeklerin çeşitliliği, tadı ve özelliği bakımından diğer toplumlara göre farklılıklar gösterdiğini söyledi. Kılıç, "Tarihte yer almaya başladığımız andan itibaren beslenmeye çok önem veren toplumumuzun yeme içme kültürü, sosyal hayatta da her zaman önemli bir faktör olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bölgelerin coğrafi yapısı ve ikliminin, şehrin ekonomik yapısının, gelenek ve göreneklerinin, inanış ve düşünce şekillerinin yemek kültürüne önemli etkileri vardır. Dünyanın en önemli mutfakları arasında yer alan Türk mutfağı, yöresel mutfakların kendilerine has özelliklerini de içinde barındıran köklü ve çok yönlü olma özelliğini taşıyan bir mutfak kültürüdür. Küreselleşmenin etkisi ile diğer dünya mutfaklarından etkilenmeler, sağlıksız hazır gıdaların yoğun olarak tüketildiği günümüzde Türk mutfak kültürünün ve yöresel tatlarımızın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda herkes tarafından yapılması gerekenler bulunmaktadır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra katılımcılara Burdur Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan tarhana çorbası ikram edildi. Etkinlik hafta boyunca devam edecek.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber