Geri Dön
Burdur Üreticilere süt sağım makinesi ve ekipman dağıtıldı

Üreticilere süt sağım makinesi ve ekipman dağıtıldı

Üreticilere süt sağım makinesi ve ekipman dağıtıldı

Üreticilere süt sağım makinesi ve ekipman dağıtıldı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR'da 52 üreticiye Küçükbaş Hayvancılık Süt Toplama Ağı Projesi kapsamında süt sağım makinesi, süt güğümü, jeneratör ve küçükbaş kilitleme sistemi teslim edildi.

Burdur İl Özel İdaresi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Burdur Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ortaklığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SOGEP Projesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteği ile hayata geçirilen Burdur Küçükbaş Hayvancılık Süt Toplama Ağı Projesi kapsamında 52 üreticiye makine ve ekipmanı teslim edildi.

İl özel İdaresi bahçesinde düzenlenen makine ve ekipman teslim törenine Vali Ali Arslantaş, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler ile proje ortağı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, proje kapsamında üreticilerin ürettikleri sütlerin 11-12 lira arasında fiyattan alınacağını söyledi. Arslantaş, "1 Haziran'da sütleri teslim etmeye başlıyoruz ve hemen üretime başlıyoruz ve Teke Yöresi'nin keçilerinin sütleri raflarda yer almaya başlıyor. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlimize, üreticimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Adem Korkmaz ve Volakn Güler de projenin hayırlı olmasını diledi.

Proje kapsamında, Burdur'un ilçelerini kapsayan güzergahta belirlenen 52 keçi yetiştiricisinin sütleri Küçükbaş Yetiştiriciler Birliği tarafından toplanıp, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde oluşturulan süt işleme tesisine getirilecek ve burada yöreye özgü Burdur keçi tulum peyniri üretilecek.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber