Geri Dön
İznik İznik’te ‘İyilik Sağlık Elçileri Derneği’ açıldı

İznik’te ‘İyilik Sağlık Elçileri Derneği’ açıldı

İznik’te ‘İyilik Sağlık Elçileri Derneği’ açıldı

İznik’te ‘İyilik Sağlık Elçileri Derneği’ açıldı

Şenol POYRAZ/İZNİK (Bursa), (DHA)-AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın kardeşi Mehmet İlker Ünal’ın, sağlığın korunması ve geliştirilmesi alanında faaliyet göstermesi için kurduğu, İyilik Sağlık Elçileri Derneği’nin Bursa’nın İznik ilçesinde açılışı gerçekleştirildi.
Eşrefzade Mahallesi Eşrefoğlu Sokak'taki dernek binasında düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından protokol mensuplarınca kurdele kesildi. Açılışa, İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Aybars Alemdaroğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Dernek Başkanı Mehmet İlker Ünal, katılımcılara dernek merkezini gezdirip faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 
Sağlık okuryazarlığı temelli bir gönüllülük girişimi olarak faaliyete başlayan derneğin kurucu başkanlığını üstlenen Mehmet İlker Ünal, İstanbul'da eğitim, iletişim ve yayıncılık alanlarında çalıştı. Sağlık Bakanlığı’nda iletişim danışmanlığı, Bursa İl Sağlık Müdürlüğünde araştırmacılık görevlerinde de bulunan Ünal, 2019 yılından bu yana İznik Kaymakamlığı Proje Biriminde sağlık okuryazarlığı programları hazırlıyor.
Ünal başkanlığındaki derneğin Yönetim Kurulu; Başkan Yardımcısı Harun Çakmak, Sekreter Mehmet Ziya Uysal, Sayman Sebahattin Köse ve Üye Aybars Alemdaroğlu'ndan oluşuyor. Denetleme Kurulunda ise Mevlüt Fedakar, Lokman Avşar ve Nasuf Kölemen yer alıyor. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber