Geri Dön
Karacabey Karacabey Belediyesi, sıfır atık ile ilgili eğitimler veriyor

Karacabey Belediyesi, sıfır atık ile ilgili eğitimler veriyor

Karacabey Belediyesi, sıfır atık ile ilgili eğitimler veriyor

Karacabey Belediyesi, sıfır atık ile ilgili eğitimler veriyor

Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa)(DHA)-BURSA'nın Karacabey ilçe Belediyesi, sıfır atık konusunda çocuklar için sürdürdüğü eğitimlere devam ediyor. Belediye, bu zamana dek ilçede 5 bine yakın öğrenciye eğitim verdi.

Karacabey Belediyesi, sıfır atık konusunda Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli çevre mühendisleri, ilçe genelinde bu zamana dek 5 bine yakın ilkokul öğrencisine eğitim vererek, gelecek nesillerin daha bilinçli olması adına önemli adım attı. Bu alanda çalışmalarını süreden belediye, uzun zamandır ilçe okullarında çevre mühendislerince verdiği eğitimlerle çocuklara da bu bilinci aşılamaya çalışıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,  projeyle ilgili yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından titizlikle sürdürülen sıfır atık projesine, ülkemizde yoğun bir katılım oldu ve proje geniş alanlarda ilgi uyandırdı. Karacabey Belediyesi olarak biz de çeşitli çalışmalarla projeye destek olmaya çalışıyoruz. Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin ortak çalışması neticesinde, geri dönüşüm ile hem ürünlerin yeniden ekonomiye kazandırılmasını hem de doğaya etkisini en aza indirmeyi hedefleyen önemli çalışmalara imza attık. Bir yandan atık toplama kutularını yoğun kullanımların olduğu bölgelere konumlandırırken, bir yandan da geleceğimizin mimarı olacak çocuklara bu alanda önemli eğitimler veriyoruz" dedi.

Karacabey Belediyesi, daha önce okulların yanı sıra kamu, kurum ve kuruluşlarında atık toplama kutuları ve bilgilendirme afişleri ile çalışmalar yürütmüş ve hem okul yönetimleri hem de vatandaşlarca bu çalışmalar olumlu dönüşlerle kabul görmüştü. (DHA)

 

 

(FOTOĞRAFLI)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber