Geri Dön
Karacabey Karacabey’de hasat mevsimi verimli başladı

Karacabey’de hasat mevsimi verimli başladı

Karacabey’de hasat mevsimi verimli başladı

Karacabey’de hasat mevsimi verimli başladı

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)-BURSA’da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede başlayan ilk buğday hasadını tarlada üretici ile birlikte karşıladı. Özkan, “Buğday hasadı bölgemize, üreticimize hayırlı olsun” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede başlayan ilk buğday hasadını tarlada üretici ile birlikte karşıladı. Başkan Özkan, Şahinköy Mahallesinde Nail Güneş’in tarlasına konuk oldu. Özkan burada yaptığı açıklamada, “Tarım ve hayvancılığın başkenti olan Karacabey’imizde hasat mevsimi başladı. Bezelye, soğan ve ardından yem bitkilerinden arpa hasadı da başladı. Biçer döverler ile aylarca sezon için hazırlıklar yapıldı ve ‘bismillah’ diyerek ilk hasada başlandı. İnşallah peyderpey arpadan sonra buğday ve diğer ürünlerimiz de hasat edilecek. Biz, üreticilerimize sezonun hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyoruz” dedi.
‘BEREKETLİ BİR SEZON OLACAK’
Özkan, “Buğday, yem bitkileri hamdolsun bu yıl bir miktar fazla. İnşallah bereketli de olacak,
üreticilerimiz de kazanacak, tüketicilerimizin de ihtiyaçları giderilecek. Dünyada bildiğiniz gibi gıdaya erişilebilirlik noktasında, gıda güvenliği konusunda bir sıkıntı var. İnşallah bu noktadaki sıkıntıları da çiftçilerimizin gayretleriyle, cenabı Allah’ın bereketiyle aşmış olacağız” diye konuştu.
ÜRETİCİ UMUTLU
Çiftçi Nail Güneş de yaptığı açıklamada, “Sezon hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. İnşallah güzel tonajlar alırız. Bu seve ovalarda buğday çok verimli, güzel. Bayırlar biraz zayıf kaldı. Ama yine de güzel bir sezon geçecek gibi duruyor” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber