Geri Dön
Kestel Kestel’e sıfır atık kütüphanesi ve geri dönüşüm atölyesi

Kestel’e sıfır atık kütüphanesi ve geri dönüşüm atölyesi

Kestel’e sıfır atık kütüphanesi ve geri dönüşüm atölyesi

Kestel’e sıfır atık kütüphanesi ve geri dönüşüm atölyesi

Gökhan ÖZHAN/KESTEL (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Kestel ilçesinde, halk eğitim merkezine geri dönüşüm atölyeleri ile sıfır atık kütüphanesi kuruldu. Sıfır atık kütüphanesinin açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür tarafından gerçekleştirildi.

Kestel Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün, halk eğitimi merkezi müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda, halk eğitimi merkezleri tarafından uygulanan projeler ve yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Serkan Gür ve beraberindekiler toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, Kestel Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ait ek binada oluşturulan geri dönüşüm atölyelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Geri dönüşüm atölyelerinde; cam, ahşap, kağıt, kumaş, plastik, doğadaki tabiat ürünleri ve geri dönüşebilecek tüm ev eşyalarının, geri dönüştürülerek kullanılır hale getirilmesi ve yeni ürünler oluşturulması amaçlanıyor. Geri dönüşüm atölyelerinde ayrıca, öğretici ve kursiyerlere geri dönüşüm bilinci kazandırılması hedefleniyor.

Halk eğitim merkezinde, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden, sıfır atık kütüphanesi de kuruldu. Kütüphanenin açılışı, Kestel Kaymakamı Recep Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, İl MEM Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cengiz Uç ve halk eğitimi merkezi müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sıfır atık çalışmalarını çok önemsediğini ifade eden Serkan Gür, bu çalışmaların tüm halk eğitimi merkezi müdürlüklerine örnek olmasını ve çalışmaların yaygınlaştırılmasını istedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber