Geri Dön
Merkez BTSO'dan yeni arabulucuların yetişmesine destek

BTSO'dan yeni arabulucuların yetişmesine destek

BTSO'dan yeni arabulucuların yetişmesine destek

BTSO'dan yeni arabulucuların yetişmesine destek

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA) - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Türkiye’deki oda borsalar arasında kurulan ilk tahkim arabuluculuk merkezi olan BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (BTSO TAM), kamu çalışanlarına yönelik ‘Temel Arabuluculuk Eğitimi’ne başladı.

Tahkim ve arabuluculuk konularında örnek çalışmalara imza atan BTSO, ticari uyuşmazlıkların çözümünde etkili olacak yeni arabulucuları Bursa’ya kazandırmaya devam ediyor. BTSO ve Bursa Uludağ Üniversitesi ortaklığında düzenlenen ‘Temel Arabuluculuk Eğitimi’ Altıparmak’taki BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nde başladı. Kamu çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen 82 saatlik eğitim programı,  10 gün boyunca devam edecek. Programda 14 farklı eğitim başlığı ele alınacak.

BTSO VE ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO TAM Divan Başkanı Irmak Aslan, BTSO’nun tahkim ve arabuluculuk konularında ilklere imza attığını söyledi. BTSO ve Uludağ Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen ‘Temel Arabuluculuk Eğitimi’ ile birlikte kamu çalışanlarına fayda sağlayacaklarını belirten Aslan, "Bu eğitimler, kamu kurumlarında görev yapan çalışanlar için bir fırsat olacak. BTSO olarak arabuluculuk başta olmak üzere alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin ülkemizde daha da gelişmesi için her türlü katkıyı sağlamak için çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızda bizlere destek olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay’a teşekkür ederiz" dedi.

BTSO’DAN ARABULUCULUĞA TAM DESTEK

‘Temel Arabuluculuk’ eğitiminin ilk gününde Çatışma Teorisi Modülü eğitimi veren Müzakere ve İletişim Eğitim Danışmanı Sibel Soner Ertürk, BTSO’nun arabuluculuğa önemli katkılar sunduğunu söyledi. Eğitmen Ertürk, "BTSO arabuluculukla ilgili Türkiye’de harekete geçen ilk kurumlardan biri olmuş ve BTSO TAM’ı hayata geçirmişti. Merkez kurulduğu günden bu yana Bursa Uludağ Üniversitesi ile birlikte temel arabuluculuk ve ileri arabuluculuk konularında nitelikli eğitimler düzenliyoruz. BTSO’nun arabuluculuğa ne kadar inandığını ve bu konuda öncü olduğunu dünden bugüne her zaman görüyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber