Geri Dön
Merkez Osmangazi Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 9 bin 230 TL oldu

Osmangazi Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 9 bin 230 TL oldu

Osmangazi Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 9 bin 230 TL oldu

Osmangazi Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 9 bin 230 TL oldu

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediyesi, imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile belediye işçilerine yüzde 100 zam yaptı. En düşük işçi maaşı 9 bin 230 lira olurken, binlerce işçi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a davul zurna ve meşaleler ile teşekkür etti.
Osmangazi Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında 2022-2024 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yüzde 100’lük zam oranıyla en düşük işçi maaşı 9 bin 230 lira oldu. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, imza töreninin yapıldığı Osmangazi Belediyesi Personel A.Ş.’nin yeni hizmet binasında, binlerce işçinin sevgi gösterisiyle karşılandı. Davul zurna ve meşaleler eşliğinde alana gelen Başkan Dündar, tüm işçileri tek tek selamladı. Şantiye alanını dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Dündar, “İşçimizin alın teri kurumadan hakkını veriyoruz ve enflasyon karşısında alım gücünü artıyoruz. Verdiğimiz ücretler hepsine helal hoş olsun” dedi. Yeni imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte enflasyonun üzerinde bir oranla zam yaptıklarını ifade eden Mustafa Dündar, “Bugün imzaladığımız yeni sözleşme, mevcut ekonomik şartlarda sizleri ayakta tutacaktır. Yeni sözleşme ile birlikte belediyemizdeki en düşük ücret 9 bin 230 lira oldu. Böylece, Haziran ayındaki maaş ile Temmuz ayındaki maaş arasında yüzde 100’lük bir zam oranı uygulamış oluyoruz. Allah, almış olduğunuz ücretleri bereketli kılsın, helalinden yemeyi nasip etsin. Hepimize hayırlı olsun” diyerek yeni zam oranını açıkladı. Başkan Dündar, ayrıca her 6 ayda tüm sosyal haklar dahil enflasyon farkı ve artı 1 puan refah payı verileceğini de söyledi.
‘BAŞKAN DÜNDAR, İŞÇİYİ ENFLASYONA EZDİRMEDİ’
Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2022-2024 yıllarını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyen Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz da, Başkan Dündar’a özverisinden dolayı teşekkür ederek, “Kurum kültürünün oluşmasına önem veren, personeli ile kaynaşmayı sağlayan ve çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutmaya çalışan, Belediye Başkanımız Mustafa Dündar sayesinde işçi ve emekçi kazanmıştır. Bugün Mustafa Dündar başkanımızın emeğe ve emekçiye vermiş olduğu değerin bordroya yansıdığı gündür. Bugün, işçilerimizin geleceği teminat altına alınmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Dündar’a desteklerinden dolayı plaket verilirken, OSPERAŞ’ınyeni hizmet binasının da açılış kurdelası kesildi. Belediye işçilerine aşure ikram eden Başkan Dündar, günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber