Geri Dön
Mustafakemal ‘Mobil Koyun Banyosu’nda Kurban Bayramı mesaisi

‘Mobil Koyun Banyosu’nda Kurban Bayramı mesaisi

‘Mobil Koyun Banyosu’nda Kurban Bayramı mesaisi

‘Mobil Koyun Banyosu’nda Kurban Bayramı mesaisi

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte küçükbaş hayvanların bakım mesaisi başladı. Bit, pire, parazit, uyuz hastalığının küçükbaş hayvanlardan atılması ve et veriminin arttırılması adına Mustafakemalpaşa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü personellerinin, kendi atölyelerinde ürettiği, koyun yıkama makinesi bu yıl da hizmet veriyor.
‘Mobil Koyun Banyosu’ bu yıl da çiftçilerin hizmetine sunuluyor. Geçtiğimiz yılarda pilot bölge olarak seçilen Ocaklı Mahallesinde görücüye çıkan Mobil Koyun Banyosu bu sene talepte bulunan tüm köyleri gezmek için hazırlanıyor. Küçükbaş hayvanlarda bulunan pire, bit, kene gibi hastalıklar hayvanlar temizlenmediği ve tedavi edilmediği takdirde, et oranını azaltıp zayıflamaya sebep oluyor. Bunun önüne geçebilmek adına özel üretilen Mobil Banyo’nun içerisine, özel ilaçlı su eklenip koyunlar sırayla suyun içerisinde yürütülerek kısa ve pratik şekilde tedavi olmuş oluyor.
ÜCRETSİZ HİZMET
131 mahallesi bulunan ilçedeki tüm üretici ve çiftçilerin, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüyle iletişime geçip ücretsiz bir şekilde bu hizmetten yararlanabildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Üreticilerimize ve çiftçilerimize derya deniz hizmet vermeye devam ediyoruz. Kendi üretimimiz olan, ekip arkadaşlarımızın emeği Mobil Koyun Banyosu bu senede hizmette. Tamamen ücretsiz bir şekilde köy köy gezmek için gün sayıyor. Her anlamda Mustafakemalpaşa’nın gelişimi için çalışıyoruz. Gerek tarım ve hayvancılık, gerek turizm ve kültür tüm çabalarımız gayretlerimiz Mustafakemalpaşa için” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber