Geri Dön
Mustafakemal Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden ceviz üreticilerine destek

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden ceviz üreticilerine destek

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden ceviz üreticilerine destek

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden ceviz üreticilerine destek

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-BURSA’da Mustafakemalpaşa Belediyesi kırsalda başlattığı tarımsal eğitim seferberliğini sürdürüyor. Program kapsamında çiftçilere, 'Ceviz Budama Eğitimi' verildi. 
İlçede tarımın geliştirilmesi, toprakların daha verimli kullanılması ve ilçe çiftçisinin bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine ve üretim zincirine dahil olmak isteyenlere destek oluyor. İklim koşulları ve coğrafi yapısı bakımından ceviz üretimine elverişli topraklara sahip Çaltılıbük Mahallesinde gerçekleştirilen ‘Ceviz Budama Eğitimi’, üreticiler tarafından yoğun ilgi gördü. Ceviz ekiminin mevsimi, aşılama ve budama ile ilgili tüm teknik bilgilerin aktarıldığı eğitimler sonunda, mahalledeki çiftçilerin doğru ekim yaparak yüksek verim alması hedefleniyor. 
Çaltılıbük Mahallesi Muhtarı Salih Kayacık, “Mahallemiz de verimli bir şekilde ceviz fidelerini nasıl canlandırabiliriz diye düşündük ve Başkanımız Mehmet Kanar’a ulaştık. Eğitim talebinde bulunduk. Doğru aşılama, doğru sulama, doğru fideleme yöntemlerini öğrendik, deneyimli eğitmenlerden eğitim aldık” dedi.
Her mahallenin iklim koşullarının, ekim zamanının takibi tutularak, düzenli aralıklarla verilecek olan eğitimler, önce teorik sonra uygulamalı olarak devam edecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Üretici çiftçilerimizin her zaman destekçisi olduk. Tek gayemiz, üreticimizin bereketli toprakların verimini alabilmeleri. Çiftçilerimiz zarar görmeden, bereketli hasatlarına ulaşsınlar diye tüm desteği sağladık. Eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecek’” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber