Geri Dön
Osmangazi Osmangazi Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen BAREM, açılış için gün sayıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen BAREM, açılış için gün sayıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen BAREM, açılış için gün sayıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen BAREM, açılış için gün sayıyor

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA'da, Osmangazi Belediyesi’nce inşaatı sürdürülen Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi (BAREM), açılış için gün sayıyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağı merkez, 500 kişiye günlük bakım ve destek hizmeti verecek. 

Osmangazi Belediyesi’nin, önümüzdeki günlerde açılışına hazırlandığı BAREM, AK Parti Bursa Milletvekillerini ağırladı. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Esgin, Atilla Ödünç, Zafer Işık ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez’e merkezle ilgili bilgi verdi. Demirtaş Mahallesinde 20 bin 140 metrekare alan üzerine kurulu bir kampüs şeklinde inşa edilen merkez, 200 yaşlı, 150 engelli, 150 alzheimer hastası olmak üzere 500 kişiye günlük bakım ve destek hizmeti verecek.

Yakın zamanda hizmete sunacak olmanın heyecanını yaşadıkları BAREM'in, yurt dışından da ilgiyle takip edildiğini belirten Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik alanında bugüne kadar yaptığımız örnek çalışmaları, BAREM ile taçlandırıyoruz. Osmangazi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) olarak, hizmetlerimizi uzun yılardır sürdürüyorduk. Bu hizmetimizi biraz daha geliştirerek, daha kapsamlı hale getirdik. Önümüzdeki günlerde açılışını yapmaya hazırlandığımız BAREM, alzheimer hastaları ile engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatına değer katacak. Yeni binamızda, engelli bakım merkezi önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak. Bu özel merkezin kurumsal bir hüviyet ile hizmet vermesi için çalışıyoruz. İnşallah BAREM, çok yakında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi. Dündar, BAREM’in bakım ve rehabilitasyon hizmetinin yanında iş atölyeleri, spor, yemek, müzik ve etkinlik salonları, dinlenme odaları ve hobi bahçesi ile de yaşam merkezi olacağını söyledi. 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da BAREM’in devasa bir kompleks olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, "Engelli bakımı, alzheimer hastaları için merkez ve yaşlılar için huzur evini içinde barından, devasa bir tesis ortaya çıkmış. BAREM, Bursa’nın vizyon projesi" ifadelerini kullandı. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da, "BAREM, çok güzel düşünülmüş ve hayata geçirilişmiş bir proje. Böylesine bir hizmetin, çok fazla hissedildiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu özel yerler, bazen paranızla bile bulunamıyor. Türkiye’de ilk, dünyanın da en önemli örneklerinden birisi olacak bir merkezi kazandırdığı için, Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum. Bursalı hemşehrilerimiz için de hayırlı olsun” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber