Geri Dön
Osmangazi Osmangazi’de karla kaplanan yollara müdahale ediliyor

Osmangazi’de karla kaplanan yollara müdahale ediliyor

Osmangazi’de karla kaplanan yollara müdahale ediliyor

Osmangazi’de karla kaplanan yollara müdahale ediliyor

Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)-BURSA’da, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte, Osmangazi Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı. Başta Uludağ yamaçları olmak üzere, kırsal mahallelerde kar küreme ve tuzlama işlemi yapılıyor. 
Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda 72 personel, 20 iş makinası, 3 tuzlama aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 4 kar küreme aracı ile birlikte 3 vardiya halinde 24 saat hizmet verecek şekilde hazırlıklarını yapan Osmangazi Belediyesi, ulaşımın aksamaması için yoğun çalışma yürütüyor. Kar yağışının etkisini artırması ile birlikte, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, özellikle Süleymaniye, Bağlı, Tuzaklı Soğukpınar, Kirazlı gibi Uludağ yamaçlarında bulunan mahallelerin yanı sıra Seçköy, Dürdane ve Gündoğdu gibi yüksek mahallelerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.      
Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başta ana caddeler olmak üzere tüm yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yapan ekiplerin, yollarda kapanma ve buzlanma olmaması için 7/24 çalıştığını söyledi. Dündar, “Kar ve soğuk havanın yollarda buzlanma oluşturmaması ve araçların yolda kayarak kazalara sebep olmaması için, 24 saat kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyoruz. Kentin yüksek rakımlı kesimlerinde etkisini gösteren ve yer yer 30-40 santimetre yüksekliğe ulaşan kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilememesi için büyük bir çaba harcayan arkadaşlarımız, sabaha doğru yollarda tuzlama yaparak, düşük hava sıcaklığı sebebiyle yollarda buzlanma olmasının önüne geçti. İş makineleri ve tuz yüklü kamyonlarla tüm ilçelerde 24 saat nöbette olan ekip arkadaşlarımız, tuzlama ve kar küreme çalışmalarıyla yolları güvenli hale getirmek için çalışıyor. Ulaşımla ilgili sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlarımız, 444 16 01 numaralı telefondan 24 saat boyunca bizlere ulaşabilir” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber