Geri Dön
Yıldırım Balaban Mesire Alanı törenle açıldı

Balaban Mesire Alanı törenle açıldı

Balaban Mesire Alanı törenle açıldı

Balaban Mesire Alanı törenle açıldı

Abdulselam UĞUR/BURSA,(DHA)-BURSA’da Yıldırım Belediyesi’nce yaptırılan 48 dönümlük Balaban Mesire Alanı'nın açılışı AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın da katıldığı törenle yapıldı. 

1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandırma hedefiyle çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, bu kapsamda 3 yıl içinde 17 adet parkı ilçeye kazandırırken, 31 parkı da yeniledi. Kente nefes aldıracak projeler kapsamında Büyükşehir Belediyesi eliyle Vakıf Kent Parkı'nı ilçeye kazandıran Yıldırım Belediyesi, Balaban Mesire Alanı'ndaki çalışmalarını da tamamlayıp düzenlediği törenle vatandaşların hizmetine sundu. Mesire Alanı'nın açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yakup Canbolat, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yıldırım'a verdikleri bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Ekibimiz ve teşkilatımızın yoğun çabaları ve milletimizden aldığımız güçle samimiyet ve gayretle çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin bizden öncelikli beklentilerinden birisi de yeşil alan miktarının arttırılmasıydı. Biz de bu minvalde Yıldırım'a 700 bin metrekare yeşil alan kazandırma hedefi koymuştuk. Ancak kısa sürede hedefimizi güncelleyerek 1,5 milyon metrekareye çıkardık. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz de bize çok katkı sağladı. Bu vesileyle Başkanımız Alinur Aktaş'a şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Gökdere Millet Bahçesi, Cumalıkızık Mesire Alanı, Değirmenönü Mesire Alanı, Mollaarap Hünkâr Korusu'yla birlikte yeni kazandırdığımız ve yenilediğimiz parklarımızla yeşil kimliğini yeniden kazandırıyoruz. Çocuklarımızın neşesine neşe, ailelerimizin huzuruna huzur katmak için çaba sarf ediyoruz. Bu minvalde bugün bu duygu ve düşüncelerle hizmet açtığımız 48 bin metrekarelik alan sahip Balaban Mesire Alanımızın bünyesinde; barbekülü kamelyaları, piknik masaları, ahşap oyun alanları, mescidi, çeşmeleri ve 1 tanesini kadın kooperatifimize tahsis ettiğimiz kır lokantaları gibi birimler bulunuyor" dedi.

"ŞEHİR STRESİNİ ATMANINI EN ÖNEMLİ YOLU"
Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da, "Şehirde yaşamanın getirdiği stresi atabilmenin en önemli yolu böyle bir parka, alana sahip olmak. Bunu da herhalde en güzel şekilde değerlendirecek olan hanımefendiler ve çocuklardır. Sizlere de hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten çok güzel bir mekan. Burada bahar günü açılış yapıyor olmamız da bizim için ortamı daha da güzelleştirdi. Sizin burada dolaşırken hissedebileceğiniz o güzellikleri bizim de hissetmemizi sağladı. Allah’a şükürler olsun. Milletimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu öyle bir iştir ki burada yaptığınız işlerin de yapmadığınız işlerin de bedelini milletimiz sahada öder ya da işi yaptıysanız onun da o hizmetten yararlanarak keyfini ve getirisini elde eder. Ama yapmazsanız da alternatif olarak onun maliyetini öder. Yine özellikle bu alanlarda bir sözü söylerseniz de bunun bir karşılığı vardır söylemeseniz de bir karşılığı vardır. Siyasette de bu daha çok geçerlidir" dedi.

Efkan Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dışarıdan, 193 ülkeden Türkiye dışında herhangi bir ülkeden Türkiye’ye bakan insan, Türkiye’de bu işler olurken, Türkiye’nin ikinci büyük partisinin genel başkanı Türkiye’nin Cumhurbaşkanına, bu kadar badire atlatmış Cumhurbaşkanına, bu kadar işi başarmış bir kadronun liderine ve ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’nin 85 milyonun cumhurbaşkanına kaçacak yol ve arkasından iki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin birbirine yaptığı yardımları gerekçe gösteriyoruz. Arkadaşlar bir ülkenin cumhurbaşkanına kaçacak demek, o ülkeye suikast düzenlemektir. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti en önemli kararları alırken, NATO ile birlikte NATO içerisinde Avrupa’nın güvenliğini nasıl sağlayabiliriz diye kafa yoran ve masada olan birkaç ülkeden biri iken ve yanı başımızda Ukrayna ve Rusya savaşında Dünya’nın gıpta ettiği insiyatifi alıp oradaki savaşın durdurulması için Türkiye’de ülkelerin dış işleri bakanlarını bir araya getirip görüştürebilen tek ülke iken, kalkıp böylesine sıkıntılı bir dönemde ve bölgede o ülkenin bu işleri başaran, 15 Temmuz’u tarihin çöplüğüne gömmüş, 28 Şubat’ı kaldırıp atmış, muhtıraları elinin tersiyle itmiş bir kadro ve liderine, Cumhurbaşkanına kaçacak deyip arkasından böyle gülünç bir gerekçeyi millete sunmanın ciddiyetle bağdaşır bir durumu var mı? Yani hiç olmazsa insan siyaset yaptığı milletine saygı duymalıdır. Hiç bilmiyorsa edep takınmalıdır. Bir millet bu kadar büyük bir badire atmış, bu kadar tarihte şanlı şöhretli işler yapmış bir milletin meclisteki ikinci büyük partinin genel başkanının söylediği her sözün nereye gidebileceğini ve nasıl bir etki doğurabileceğini hesap etmesi lazım. Bir ülkeye böyle bir kötülük yapılabilir mi? Ne demektir yani bir ülkenin cumhurbaşkanı yurtdışına kaçacak demek o ülkede çöküntü demek. Düşünün 15 Temmuz’da kaçmamış, 17-25’te kaçmamış, muhtıra verilmiş kaçmamış, darbe teşebbüsü olmuş kaçmamış. Kardeşim bundan büyük ne açıklayabileceksin ki bu kişi yurtdışına kaçacak? Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bu ülkeye nasıl bir suikasttir. Bu nasıl ülkeyi hançerlemektir?” (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber