Geri Dön
Yıldırım Yıldırım'da kaçak yapı yıkımları devam ediyor

Yıldırım'da kaçak yapı yıkımları devam ediyor

Yıldırım'da kaçak yapı yıkımları devam ediyor

Yıldırım'da kaçak yapı yıkımları devam ediyor

Cansel ORUÇ/BURSA, (DHA)-BURSA'da Yıldırım Belediyesi, kaçak ve plansız yapılaşmayla mücadelesini sürdürüyor. Deprem riskine dikkat çeken, Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İnsanlarımızın can güvenliğini riske atacak, şehir kimliğine zarar verecek yapılaşmaya hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. 

2022 yılını ‘Tapu ve Dönüşüm Yılı’ olarak ilan eden Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ile yeni projeleri hayata geçirirken, kaçak yapılaşmayla da mücadele ediyor.  Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, 14’ü 2022 yılında olmak üzere, toplam 517 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. Son olarak, çevresinde polis ekiplerince önlem alınan Çınarönü Mahallesi 4'üncü Akarsu Sokak’ta bulunan, 5 katlı ruhsatsız yapının yıkımı yapıldı.

Türkiye’nin ve Bursa’nın göz ardı edilemeyecek bir deprem gerçeği olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İnsanlarımızın can güvenliğini riske atacak, şehir kimliğine zarar verecek yapılaşmaya hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kararlılıkla sürdürdüğümüz kaçak yapıyla mücadele, bundan sonra da artarak devam edecek. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla hemşehrilerimize güvenli, kent estetiği ile uyumlu, sosyal donatı alanlarını bünyesinde barındıran yaşam alanları oluştururken, bu vizyonumuza zarar verecek yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Hemşehrilerimizden ricamız kendileri, çocuklarının geleceği ve şehrin dokusu için kaçak yapılaşmaya tevessül etmemeleri” dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber