Geri Dön
Çankırı Çankırı Valisi Ayaz'dan 'stokçuluk' açıklaması

Çankırı Valisi Ayaz'dan 'stokçuluk' açıklaması

Çankırı Valisi Ayaz'dan 'stokçuluk' açıklaması

Çankırı Valisi Ayaz'dan 'stokçuluk' açıklaması

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, stokçuluk ile ilgili, "2022 yılı başından beri 142 iş yerinde 936 ürünle ilgili denetim yapıldı. Şu ana kadar tespit ettiğimiz herhangi bir aykırılık yok" dedi.
Vali Ayaz, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, stokçulukla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayaz, geçen yıl Çankırı'da bu konuyla ilgili birçok denetim yapıldığını hatırlatarak, "Bu yıl da hem ilçelerimizde kaymakamlarımızın başkanlığında ilgili arkadaşlarımız, hem de merkezimizde Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde denetimler aralıksız olarak devam etmekte. Bu güne kadar bir sıkıntı yaşanmadı. Biz vatandaşın hiçbir şekilde mağdur olmaması, ticaretin kurallara göre işlemesi noktasında kesintisiz olarak görev ifa etmeye devam etmekteyiz" dedi.
Geçen yıl 5 bin 82 iş yerinin denetlendiğini ifade eden Ayaz, "Bununla ilgili olarak 5 iş yerinde perakende satış kurallarına aykırılıktan dolayı tutanak tutuldu. Bu konuda ceza verme yetkisi rekabet kuruluna ait. Bu tutanaklar rekabet kuruluna iletildi. Orada cezalar yüksek, alt sınır 50 bin TL. Yine perakende satış kurallarına aykırı satış yaptığı tespit edilen 5 iş yerine de cezai müeyyide Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından uygulandı. 2022 yılı başından beri de 142 iş yerinde 936 ürünle ilgili denetim yapıldı. Şu ana kadar tespit ettiğimiz herhangi bir aykırılık yok" diye konuştu.
Ayaz, sıvı yağ stoku yapıldığı iddiasıyla ilgili de, "Yağ stokuyla ilgili hiçbir tespitimiz yok. Şu an ürün olup olmadığı gibi konuları dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız teyit ettiler, vatandaşlarımız müsterih olsun. Gıdayla ilgili olarak farklı ülkelerde tedarik zincirlerinde aksamalar olsa da ülkemizde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu süreçte de bir sıkıntı olmadı. Bundan sonra da yaşanmayacak. Vatandaşımız da sosyal medyada yazılan spekülasyonlara itibar etmemesini, başta sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımız olmak üzere yetkililerin açıklamasına itibar etmesini ve paniğe kapılmamasını istiyoruz. Ürün bulunmaması gibi bir durum kesinlikle olmayacak. Biz bunu bir kere daha garanti etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber