Geri Dön
Çankırı 'Gıda, silah sanayisinden daha önemli hale gelecek'

'Gıda, silah sanayisinden daha önemli hale gelecek'

'Gıda, silah sanayisinden daha önemli hale gelecek'

'Gıda, silah sanayisinden daha önemli hale gelecek'

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün, "Yarın gıda belki silah sanayisinden daha önemli hale gelecek. Üretimde bulunan, arazisini eken, hayvan sayısını artıranlar kazanacak" dedi.
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde çiftçilere yönelik 'Gübreler ve Hububatta Gübre Kullanımı' konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Burada konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün, eski usullerle yapılan gübrelemeyle gübre kayıpları yaşandığını, bunun yerine artık yeni yöntemler kullanıldığını söyledi.
Pandemi nedeniyle özellikle gıda ürünlerine ulaşımda sorunlar yaşandığını dile getiren Düzgün, "Dünyada pandemi ve sonrasındaki sıkıntılar nedeniyle ürünlerde, lojistiğinde, ham maddesinde ve üretilen ürünlerin pazarlanmasında sıkıntılar yaşandı. Bu dünya genelinde oldu. Biz tohum ve üretilen ürünler olarak kendine yeten bir ülkeyiz, bir sıkıntımız yok. Ama şunu da kabul ediyoruz; mazot gibi gübre de ülkemizde bulunan bir ürün değil. Ham maddesi dışarıdan geliyor. Bu dalgalanmadan etkilendi maalesef. Bu etkiyi en az hissetmeniz için bizler ve bakanlığımız desteklerle gayret etmeye çalışıyor. Dünyadaki gübre devleri ya üretimlerini durdurdular ya da kapasite azaltmaya gittiler. Bakanlığımız buna dönük destekleri almaya gayret ediyor. Bize düşen bu sıkıntılara göğüs gererek ekilmedik bir alan bırakmadan çalışmak" dedi.
Ardından gıdanın önemine değinen Düzgün, "Gıdanın artık stratejik bir ürün olduğunu biliyoruz. Yarın gıda belki silah sanayisinden daha önemli hale gelecek. Üretimde bulunan, arazisini eken, hayvan sayısını artıranlar kazanacak. Önümüzdeki dönem, gıdaya ihtiyaç olduğu dönem olacak. Bu dünya genelinde böyle. Ekilmeyen alanları mutlaka ekelim" diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber