Geri Dön
Honaz Tavus kuşlarını çalan 7 kişi operasyonla yakalandı

Tavus kuşlarını çalan 7 kişi operasyonla yakalandı

Tavus kuşlarını çalan 7 kişi operasyonla yakalandı

Tavus kuşlarını çalan 7 kişi operasyonla yakalandı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'nin Honaz ilçesinde, 3 tavus kuşu ve demir kapının çalınmasının ardından çalışma başlatan jandarma ekipleri, yaptığı operasyonla 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kişinin toplam suç kayıtlarının 163 olduğu belirlenirken, bulunan tavus kuşları sahibine teslim edildi.

Honaz ilçesinde, kümes tellerinin kesilerek 3 tavus kuşunun ve bir demir kapının çalınmasıyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı'nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) çalışma başlattı. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerdeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen JASAT, hırsızlık olaylarına Süleyman D. (41), Mehmet A. (20), Uğur B. (22), Murat D. (41), İrfan E. (36), Kemal E. ve Muzaffer Ç. isimli 7 kişinin karıştığını belirledi. JASAT ekibi, Pamukkale ve Honaz ilçe jandarma komutanlığı ekipleriyle birlikte Kocabaş Mahallesi'nde dün operasyon yaptı. Düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında, çaldıkları tavus kuşlarını satmak ya da kesip yemek konusunda fikir ayrılığına düşüp tartışma çıktığı da öğrenildi. Evlerinde yapılan aramalarda çalınan tavus kuşları ile demir kapı bulunarak sahiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan şüpheliler Süleyman D.'nin 2, Mehmet A.'nın 28, Uğur B.'nin 12, Murat D.'nin 52, İrfan E.'nin 15, Kemal E.'nin 31 ve Muzaffer Ç.'nin ise 23 olmak üzere 7 kişinin toplam 163 ayrı suç kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. 7 kişi jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan 7 kişiden Kemal E. ve Muzaffer Ç. tutuklanırken, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Tavus kuşları çalınan ve yapılan operasyonla bulunarak teslim edilen Semih Turgut, "Sabah iş yerine geldiğimizde arka taraftaki tellerin kesik olduğunu ve hırsız girdiğini fark ettik. Arkadaki demirlerimizi, hurdalarımızı, burada kalan baba yadigarı tavus kuşlarımızın çalındığını, kapısının kırıldığını fark ettik. Durumu jandarmaya bildirdik. JASAT ekiplerinin tavus kuşlarımızı bulduğunu öğrendik. Çok mutlu olduk. Hurdalardan ziyade biz zaten tavus kuşlarının peşindeydik" dedi.
(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber