Geri Dön
Karakoçan Karakoçan'da 385 süt sağım makinesi dağıtıldı

Karakoçan'da 385 süt sağım makinesi dağıtıldı

Karakoçan'da 385 süt sağım makinesi dağıtıldı

Karakoçan'da 385 süt sağım makinesi dağıtıldı

Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN(Elazığ),(DHA)- ELAZIĞ Orman Bölge Müdürlüğü ve Karakoçan Orman İşletme Şefliği tarafından hazırlanan 'Murat Nehri Havzası Ohi Projesi' kapsamında besicilere 385 süt sağım makinesi dağıtıldı.
Karakoçan’da Orman şefliği bahçesinde yapılan törene Kaymakam Abdullah Şahin, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Elazığ Orman İşletme Müdürü Hidayet Sarı, Karakoçan Belediye Başkan Vekili Bedri Demirkıran, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Kabaş, Karakoçan Orman İşletme Şefi Bedir Metin ve besiciler katıldı. Törende 33 köyde yapılan taramada süt inekçiliği yapan orman köylüsüne destek için 385 süt sağım makinesi dağıtıldı. 
Kaymakam Abdullah Şahin, çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "Her geçen gün gıdanın kıymetini, değerini daha fazla bilmek zorundayız. Pandeminin ve savaşların krizlere yol açmış olduğunu, gıdaya ulaşımın, erişimin biraz daha zorlaşması tarımsal ürünleri çok fazla ön plana çıkarıyor. Dağıtılan süt sağım makinelerinin çiftçilere büyük kolaylıklar sağlayacağını düşünüyorum" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber