Geri Dön
Nurdağı Down sendromlu Tuğba'nın düğün hayeli gerçek oldu

Down sendromlu Tuğba'nın düğün hayeli gerçek oldu

Down sendromlu Tuğba'nın düğün hayeli gerçek oldu

Down sendromlu Tuğba'nın düğün hayeli gerçek oldu

Kadir ÇELİK/NURDAĞI  (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesinde, down sendromlu Tuğba Aksu'nun (34), beyaz gelinlik hayali, rehabilitasyon merkezindeki öğretmenler tarafından gerçekleştirildi. Gelinlik giyip, kınası yakılan Tuğba Aksu, sembolik düğünde doyasıya oynadı.

Nurdağı'nda  özel Rxbir rehabilitasyon merkezinde 15 yıldır eğitim gören down sendromlu Tuğba Aksu, öğretmenlerine sürekli  gelinlik giyerek, düğünün olması hayalini kurduğunu söyledi. Merkezdeki öğretmenler, Tuğba'nın hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti.Öx Öğretmenlerinin organizasyou ile evden alınan Tuğba'nın kuaförde saç ve makyajı yapıldı. Tuğba için son olarak eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezinin bahçesinde sembolik düğün  gerçekleştirildi. Annesi, babası, öğretmenleri ve arkadaşlarının katıldığı düğün alanına gelen Tuğba, rehabilitasyon merkezi Nüseyin Şimşek ile dans etti. Müzik eşliğinde doyasıya halay çekip, çiftte telli oynayen ve eline kına yakıldığı esnada gözyaşlarına hakim olmayan Tuğba, gelinlik çiçeğini atıp, pasta keserek, hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Tuğba'nın hayelinin gerçekleşmesi için öncülük eden öğretmeni Şüheda Acıbucu, "Tuğba 15 yıldır eğitim alan ve 4 yıldır da benim eğitim desteği verdiğim down sendromlu 34 yaşındaki kızımız. Tuğba sürekli bana düğün yapmak istediğini söylüyordu. Tuğba'nın kınasını yakarak, düğününü gerçekleştirdik. Bu süreçte Tuğba'nın kına yakarken ağlaması, oynarken gülmesi, pasta keserken duygulanması elbette bizleri de etkiledi. Bizler de  mutluğu ve hüznü birlikte yaşadık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber