Geri Dön
Gaziantep Türk-Arap İş Zirvesi'nde 5 milyar dolar iş hacmi bekleniyor

Türk-Arap İş Zirvesi'nde 5 milyar dolar iş hacmi bekleniyor

Türk-Arap İş Zirvesi'nde 5 milyar dolar iş hacmi bekleniyor

Türk-Arap İş Zirvesi'nde 5 milyar dolar iş hacmi bekleniyor

Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/ GAZİANTEP,(DHA) - MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ev sahipliğinde Uluslararası İş Forumu (IBF) iş birliğinde Ticaret Bakanlığı’nın katkılarıyla bin 600 sanayicinin katılımıyla Gaziantep'te yapılacak olan IBF 2’nci Türk-Arap İş Zirvesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleşti.
Toplantıda konuşan Uluslararası İş Formu (IBF) Başkanı Erol Yarar, ''Birçok işbirliğinin ve yatırım alanların olacağını düşünüyoruz. Dünyada çok büyük bir kriz var.  Bu krizin yönetilmesi ancak bu tür toplantılarla gerçekleşebilir. Bu toplantı ile 5 milyar doları aşan bir iş hacmi bekliyoruz''dedi.
MÜSİAD Gaziantep Şubesinde düzenlenen tanıtım toplantısına Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası İş Formu (IBF) Başkanı Erol Yarar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda iş insanı katıldı. 10-12 Haziran’da gerçekleştirilecek olan ve dünyanın dört bir tarafından Türk-Arap iş insanlarının Gaziantep’te buluşacağı zirvede, paneller, oturumlar, fuar aktiviteleri, yeni ortaklıklar ve yatırım fırsatları ile ticari bağlantılara imkan sağlanması amaçlanıyor.
'YÜZLERCE FİRMA YATIRIM YAPMA AMACIYLA GELECEK'
Basın tanıtım toplantısına konuşan Uluslararası İş Formu (IBF) Başkanı Erol Yarar, iş zirvesidne birçok işbirliğinin ve yatırım alanların olacağını düşündüklerini ve dünyadaki krizin yönetilmesinin ancak bu tür toplantılarla gerçekleşebileceğini söyledi. Türk-Arap iş zirvesi ile 5 milyar doları aşan bir iş hacmi beklediklerinin altını çizen Yarar, yüzlerce firmanın Türkiye'ye yatırım yapma amacıyla geleceğini ifade ederek, şöyle dedi:
''Bu tür büyük organizasyonlar yerel örgütlerin desteği olmadan gerçekleştirilemez. Bini aşkın işadamı ile bu zirveyi gerçekleştireceğiz. Zirveye Amerika Birleşik Devletlerinden Azerbaycan'a, Afrika'dan Rusya'ya kadar şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla dünyanın dört bir yanından işadamlarının katılımı ile gerçekleştirilecek. Bugün Irak tarafından aldığımız bir teyitle de Irak Ticaret Bakanımızın da bir alım heyeti ile bu toplantıya katılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. İdlib'den, Irak'tan, Mısır'dan Suudi Arabistan'dan, Yemen'den Umman'dan Mısır, Cezayir, Tunus'tan büyük bir katılımla çok büyük bir organizasyonu Gaziantep'te gerçekleştireceğiz. Gaziantep Ortadoğu'nun en iktisadi merkezi olmuştur. Yapılacak bu organizasyonla hem yatırımcılar hem de büyük alım heyetleriyle bu toplantıya katılanların iş potansiyelleri ve yatırım potansiyelleri çok güçlü bir şekilde artacaktır. Türkiye'de 60 bin firmayı temsil eden MÜSİAD gibi çok güçlü bir teşkilat ve dünyanın dört bir tarafından gelen işadamlarımız olacak. Gaziantep'te öncelikli hedefimiz yatırım ve ticaret. Yatırım konusunda birçok teknoloji firması katılım sağlayacak. Fuarda olacaklar. Birçok işbirliğinin ve yatırım alanların olacağını düşünüyoruz. Ticaret için ise bugün dünyada çok büyük bir kriz var. Bu krizin yönetilmesi ancak bu tür toplantılarla gerçekleşebilir. Bu toplantı ile 5 milyar doları aşan bir iş hacmi bekliyoruz. Yüzlerce firmanın Türkiye'ye yatırım yapma amacıyla geldiğini biliyoruz. Arap ülkelerinde petrol fiyatlarının artmasından dolayı bütçelerinde çok büyük fazlalık var. Görüşmüş olduğumuz kişiler bu fazlalıkların Türkiye'ye yatırıma dönüştürülmek istendiğini söylüyorlar."
Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Gaziantep'in tarihi günlerinden birisini yaşayacağını ve gerçekleştirilecek olan organizasyonun uluslararası bir çalışma olacağını söyledi. Gaziantep'in ticaret anlamında potansiyelinin oldukça güçlü olduğunu da dile getiren Gül, bu tür iş zirveleri ile kentin potansiyelinin dışarıdan fark edilmesinin oldukça önemli olduğunu kaydetti.
Gaziantep  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'in rekabetçi şehirler sıralamasında dünyada yedinci sırada olduğunu ve  bu tür iş zirvelerinin vizyonunun ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ve belediye olarak ekonomik kalkınmanın güçlenmesi anlamında ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber