Geri Dön
Merkez Gümüşhane'de sarıçiçek şöleni

Gümüşhane'de sarıçiçek şöleni

Gümüşhane'de sarıçiçek şöleni

Gümüşhane'de sarıçiçek şöleni

Sinan UÇAR/GÜMÜŞHANE,(DHA) - GÜMÜŞHANE'nin Sarıçiçek köyünde Haziran ayında açan ve sadece 15 gün görülebilen sarı çiçekler görsel şölen oluşturdu.

Kente 45 kilometre uzaklıktaki Sarıçiçek köyüne adını veren sarı çiçekler her yıl haziran ayında açıyor. Deniz seviyesinden 2080 metre yükseklikteki köyde açan sarı çiçekler görsel şölen sunuyor. Yöre sakinlerinin 'At ayağı' olarak da adlandırdığı çiçekler köyü çevreliyor. 

Sarıçiçek Köyü Muhtarı Salim Gündüz, "Çiçeğimiz bu aylarda aça ve 15 günde solar. Sarı çiçek köyümüzde çok yoğun bir şekilde açıyor. Köyümüzün etrafını çeviren 10 kilometre mesafe boyunca çiçekler yoğun bir şekilde açıyor. Sarı çiçekler köyümüze gelenleri karşılıyor. Çiçekler çok güzel manzaralar sunuyor" dedi.

Çiçekleri görmek için köye gelen Melisa Küçük de, “Sarıçiçek köyünde yılda sadece bir kez, 15 gün süreyle açan çiçeklerin olduğunu öğrendim. Bende bu fırsatı değerlendirmek için Sarıçiçek köyüne geldim. Köye gelip fotoğraf çekilmek istedim. Doğası da çok güzel. Köyünden girişinde çiçekler bizi karşıladı. Güzel bir manzarayla karşılaştık, herkesi bu güzelliği görmesi için davet ediyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber