Geri Dön
Eğirdir Eğirdir Gölü'ne büyük yatırım

Eğirdir Gölü'ne büyük yatırım

Eğirdir Gölü'ne büyük yatırım

Eğirdir Gölü'ne büyük yatırım

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - AK PARTİ Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir Gölü'nün korunmasına yönelik hazırlanan Özel Çevre Koruma Planı kapsamında kanalizasyon, katı atık ve arıtma tesisleriyle birlikte yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'ü ziyaret etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un geçen hafta kente geldiğini hatırlatan Milletvekili Gökgöz, Eğirdir Gölü'ne yönelik Özel Çevre Koruma Planı hazırlandığından bahsetti. Bu plan çerçevesinde Eğirdir, Gelendost, Aksu, Senirkent, Uluborlu ve Yalvaç ilçeleriyle göl aynasında bulunan yaklaşık 100 yerleşim biriminin Eğirdir Gölü'nü kirletmemesiyle alakalı kanalizasyon, katı atık ve arıtma tesisleri yatırımının yapılacağını aktaran Milletvekili Gök, bu projeyle yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımın gerçekleştirileceğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre düzenlemeleri ile alakalı Eğirdir Belediyesi'ne 15 milyon 750 bin lira kaynak aktarıldığını kaydeden Milletvekili Gökgöz, Menderes Mahallesi ile Afet Projesi yapımı kapsamında 30 milyon 500 bin lira, İmaret Mahallesi'ndeki afet alanıyla ilgili proje çalışmalarının başlaması için 1 milyon 250 bin liralık yatırım yapılacağını söyledi. Altınkum ve İstasyon mahallelerinde 2022 yılı kış mevsiminde kasım ve aralık aylarında doğalgazın yakılmaya başlanacağını anlatan Gökgöz, 2023'te ise BOTAŞ'ın da yatırımıyla Eğirdir halkının tamamının doğalgaz ile buluşturulacağını aktardı.

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz daha sonra Başkan Veli Gök ile birlikte bazı incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber