Geri Dön
Fatih Fatih'te yanlış kişiyi öldüren şüpheliler adliyeye sevk edildi

Fatih'te yanlış kişiyi öldüren şüpheliler adliyeye sevk edildi

Fatih'te yanlış kişiyi öldüren şüpheliler adliyeye sevk edildi

Fatih'te yanlış kişiyi öldüren şüpheliler adliyeye sevk edildi

Hasan YILDIRIM - Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) - FATİH’te çıkan tartışmada arada kalan Suriye uyruklu Moaz Aspar’ı öldüren şüpheliler yakalandı. İki şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler "Biz 80 bin lira alacağımızı almaya gittik. Bizi dövdüler. Olay günü de bizim amacımız korkutmaktı. Ama böyle bir şey gerçekleşti" dediği öğrenildi.
Olay, Fatih Tahtakale Tomruk Sokak'ta geçen perşembe akşam saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, Tahtakale'de cep telefonu ticaretiyle uğraşan Mecnun Avuoğlu kendisiyle telefon ticareti yapan Mehmet Can K. ve Özhan G. arasında 80 bin liralık alacak verecek tartışması çıktı. Çıkan tartışmada işyeri sahibi alacağını almaya gelen Mehmet Can K. ve Özhan G.’yi dövdü. Bunun üzerine alacaklı iki kişi, silahla yeniden dükkana geldi. Özhan G. silahını çıkarak Mecnun Avuoğlu’ya ateş etmek istedi. Silahı tutukluk yapınca Avuoğlu kaçtı. Kurşunlardan kaçmayı başaran Avuoğlu, iş yerinin içine girdi. O sırada, arada kalan Suriye uyruklu 25 yaşındaki Moaz Aspar mermilerin hedefi oldu. Kalbinden vurulan Aspar , kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren iki şüpheli olayın ardından kayıplara karıştı. Silahlı saldırı anları çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

600 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İZLENEREK YAKALANDI
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. İş yerinin güvenlik kamera görüntülerinden saldırganların eşkali belirlendi. 600 kamera görüntüsü izleyen polis ekipleri, saldırganların kaçış rotasını tespit etti. İki şüpheli, Gaziosmanpaşa’da gözaltına alındı. Silahı ateşleyen Mehmet Can K’nın, "Bizim Mecnun Avuoğlu’ndan 80 bin lira alacağımız vardı. Paramızı almaya gittik. Ama bizi dövdüler. Olay günü de bizim amacımız korkutmaktı. Ama böyle bir şey gerçekleşti" dediği öğrenildi.  Mehmet Can K. ve Özhan G., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)


 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber