Geri Dön
Gaziosmanpaşa Gaziosmanpaşa’daki öğrenciler ‘Geleneksel Çevre Şöleni’ne katıldı

Gaziosmanpaşa’daki öğrenciler ‘Geleneksel Çevre Şöleni’ne katıldı

Gaziosmanpaşa’daki öğrenciler ‘Geleneksel Çevre Şöleni’ne katıldı

Gaziosmanpaşa’daki öğrenciler ‘Geleneksel Çevre Şöleni’ne katıldı

İSTANBUL, (DHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği "Geleneksel Çevre Şöleni"ne katılan çevre elçisi öğrenci, sıfır atık ve geri dönüşüm farkındalığı için yürüdü. Programda Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, sıfır atık yarışmalarının kazananlarına ödüllerini takdim etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Çevre Şöleni" düzenledi. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın yanı sıra belediyenin okullarda eğitim verdiği çevre elçisi öğrenci katıldı. Şölen, çevre elçisi öğrencilerin, Bağlarbaşı Caddesi'nden Gaziosmanpaşa Meydanı'na yaptıkları farkındalık yürüyüşüyle başladı. Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle sıfır atık ve geri dönüşüm önemine dikkat çekti. Etkinlikler, meydanda halk oyunları ile devam etti. Ardından Başkan Usta, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği, İlçe Geneli Geri Dönüşebilir Atık Toplama Yarışmalarında birinci olanlara ödüllerini verdi.

"ÇEVREYİ EN İYİ KORUYACAK VE GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIYACAK SİZLERSİNİZ "

Etkinlikte öğrencilere seslenen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Geleceğin mihmandarları olarak, çevremizi en iyi koruyan gençlerimiz olarak, bu çevreyi sizlere emanet ediyoruz. Çünkü, çevreyle ilgili duyarlılığı gösteren sizlersiniz. Çevreyi en iyi koruyacak ve geleceğe en iyi şekilde taşıyacak yine sizlersiniz. Çevreyle ilgili en güzel projeleri sunacak ve onları yaptırmamıza vesile olacak yine sizlersiniz. Bizim söylediğimiz sözler veya uygulamalar ne yazık ki bu kötü alışkanlıktan büyüklerinizi vazgeçirmiyor. Sizin duyarlılığınız, sizin çevreye ilginiz bizleri ve bütün vatandaşları çok ciddi bir şekilde etkiliyor" diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber