Geri Dön
Sarıyer Bakan Varank: Tüm alanlarda başarılı girişimlerin kurulmasını teşvik ediyoruz

Bakan Varank: Tüm alanlarda başarılı girişimlerin kurulmasını teşvik ediyoruz

Bakan Varank: Tüm alanlarda başarılı girişimlerin kurulmasını teşvik ediyoruz

Bakan Varank: Tüm alanlarda başarılı girişimlerin kurulmasını teşvik ediyoruz

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) - SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Fark Labs Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) açılış törenine katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Varank, "Yüksek teknolojili sektörler başta olmak üzere tüm alanlarda başarılı girişimlerin kurulmasını teşvik ediyoruz. Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil üreticisi konumuna getirecek kapsamlı politikaları bu stratejimiz çerçevesinde uygulamaya devam ediyoruz" dedi.  
Sarıyer Maslak'ta Fark Labs Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) saat 14.30'da gerçekleştirilen açılış törenine katılan bakan Varank, "Hükümet olarak bu ülkeye değer katan yatırımcıların, girişimcilerin her daim yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Sanayi ve teknoloji stratejimizde kendimize 2023 yılına kadar en az 10 TURKON çıkarma hedefi koymuştuk. Kısa sürede kat ettiğimiz mesafeye bakınca ben açıkçası bunun ulaşılması zor bir hedef olduğunu düşünmüyorum. Biz de hükümet olarak bu ülkeye değer katan yatırımcıların, girişimcilerin her daim yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. KOSGEB'in yenilenen İŞGEM, TEKMER destek programı ile teknoloji tabanlı girişimciliğin geliştirilmesine ön ayak olan inkübasyon merkezlerini biz bu dönemde odağımıza aldık. Buralara çok ciddi katkılar sağlıyoruz. Bir yandan dijitalleşme, diğer yandan iklim değişikliği ve en sonunda savaş koşulları derken küresel rekabet ortamının tümüyle yeniden şekillendiği, yeni bir dünya düzeninin kurulduğu bir dönmeden geçiyoruz. O nedenle biz de yüksek teknolojili sektörler başta olmak üzere tüm alanlarda başarılı girişimlerin kurulmasını teşvik ediyoruz. Milli teknoloji vizyonu ile hazırladığımız sanayi ve teknoloji stratejimizde biz girişimcilik için ayrı bir başlık oluşturduk. Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil üreticisi konumuna getirecek kapsamlı politikaları bu stratejimiz çerçevesinde uygulamaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.  
Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank konuşmasının ardından Fark Labs Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti. Törenin ardından Bakan Varank'a tablo hediye edildi.  
Açılış törenin ardından TEKMER'i gezen Bakan Varank yetkililerden merkezin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. (DHA)

(FOTOĞRAF)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber