Geri Dön
Sultangazi Sultangazi'de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldı

Sultangazi'de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldı

Sultangazi'de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldı

Sultangazi'de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldı

İSTANBUL, (DHA) - Havaların ısınmasıyla Sultangazi'de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldı. 

Sultangazi’nin on beş mahallesinde, tüm sokak ve caddelerde programlı bir şekilde devam eden çalışmalarda haşerelerin çoğalabileceği rögarlar, kapı-pencere dipleri gibi kuytu yerler ile durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, üstü açık ve kapalı kanallar da ilaçlanıyor. Sivrisinekler, karasinekler, hamam böcekleri ve fareler başta olmak üzere tüm zararlılara karşı çalışmalar devam ediyor.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DÜZENLİ OLARAK YAPILACAK

Kanatlı haşerelere karşı ULV araçları tüm sokakları gezerken hamam böceği gibi haşerelere karşı da özellikle kuytu yerlerde ilaçlamalar yapılıyor. Sivrisineklerin ve karasineklerin çoğalmasını engellemek amacıyla, ULV ilaçlamasının yanı sıra larvalara karşı da su birikintileri ve durgun sularda larvasit uygulaması yapılıyor. Fareler için zehirli tabletler kullanılırken, bu tabletlerin çocukların erişemeyecekleri şekilde yerleştirilmesine özen gösteriliyor. Mücadelenin etkili olması için ilaçlama çalışmaları düzenli aralıklarla devam edecek.

“KIYMETLİ KOMŞULARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN HAŞERELERLE MÜCADELEYE ÖNEM VERİYORUZ”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, her yıl olduğu gibi bu yıl da haşereyle mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Başkan Dursun, yaptığı açıklamada, “Kıymetli komşularımızın sağlığı ve huzuru için, haşerelerle mücadeleye önem veriyoruz. Ekiplerimiz, her zararlı türüne karşı farklı yöntemlerle mücadele ediyorlar. İlçemizin tüm mahallelerinde mücadelemiz sürüyor. Değerli komşularıma sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaz diliyorum” İfadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber