Geri Dön
İstanbul Usta gazeteci Hami Alkaner son yolculuğuna uğurlandı

Usta gazeteci Hami Alkaner son yolculuğuna uğurlandı

Usta gazeteci Hami Alkaner son yolculuğuna uğurlandı

Usta gazeteci Hami Alkaner son yolculuğuna uğurlandı

Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) - TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki Onur Kurulu üyelerinden, Basın Şeref Kartı ve 2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi usta gazeteci Hami Alkaner son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, "Mesleğine tutkuyla bağlı, özellikle çalıştığı gazeteye de aynı tutkuyla bağlı bir insandı. Bütün arkadaşlarına yardımcı olmaktan büyük bir keyif alırdı. Yeri kolay dolmayacak gazeteci arkadaşlarımızdan bir tanesi" dedi.
Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi'nde çalışan usta gazeteci Hami Alkaner bugün hayatını kaybetti. Gazeteci Hami Alkaner için Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Hami Alkaner'in kızı Yakut Alkaner, oğlu Selim Alkaner taziyeleri kabul etti. Törene, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazeteci Seraceddin Zıddıoğlu, gazeteci Engin Köklüçınar ve gazeteci Namık Koçak katıldı. 
Cenazede konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, "Hami kardeşimizin erken ölümü bizi üzdü. Hep söylüyorum cenazeler Cemal Süreya'nın dediği gibi, 'Her ölüm erken ölümdür' ama Hami bizim cemiyette hala sık sık görüştüğümüz bir arkadaşımızdı. Mesleğine tutkuyla bağlı, özellikle çalıştığı gazeteye de aynı tutkuyla bağlı bir insandı. Bütün arkadaşlarına yardımcı olmaktan büyük bir keyif alırdı. Yeri kolay dolmayacak gazeteci arkadaşlarımızdan bir tanesi. Hayat böyle. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Basın camiamızın da acısını paylaşıyorum" diye konuştu.
İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Alkaner Bakırköy Mezarlığı'nda defnedildi. (DHA)

(FOTOĞRAF)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber