Geri Dön
İzmir İzmir'e 2022 Avrupa Ödülü

İzmir'e 2022 Avrupa Ödülü

İzmir'e 2022 Avrupa Ödülü

İzmir'e 2022 Avrupa Ödülü

İZMİR, (DHA)-AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından her yıl verilen Avrupa Ödülü'ne bu yıl İzmir layık görüldü. Avrupa değerlerini en aktif şekilde benimseyen ve yaygınlaştırılmasını üstlenen şehirlere verilen ödül, bu anlamda verilen en üst düzeydeki ödül olarak tanımlanıyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından her yıl verilen Avrupa Ödülü'nü bu yıl İzmir ikinci turda beş kenti geride bırakarak almaya hak kazandı. Haberi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Tunç Soyer paylaşımında, "Güzel İzmirim, bu gurur hepimizin! Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından Avrupa değerlerini en iyi temsil eden kent seçilerek '2022 Avrupa Ödülü'nü' kazandık. Gençler, umut bu topraklarda hep vardı, yitirmeyin. Beraber yeşerteceğiz" ifadelerini kullandı.

İZMİR'İN BİR DAYANIŞMA KENTİ OLMASINA VURGU
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada İzmir'in yurt dışındaki belediyelerle siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda iş birliğine verdiği öneme dikkat çekilip, İzmir Enternasyonal Fuarı, Balkan Halk Dansları Festivali, Uluslararası İktisat Kongresi gibi büyük etkinliklerin kentte her yıl düzenlediği ifade edildi. Ayrıca açıklamada İzmir'in birçok önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliğinden ve her yıl çeşitli etkinliklerle Avrupa Günü'nün kutladığından söz edildi. Pandemiye rağmen şehirde Sanal Maraton, İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, Avrupa Müzik Günü, 5. İzmir Edebiyat Festivali gibi birçok uluslararası kültür ve spor faaliyetinin düzenlenmesinin altı çizildi. İzmir'in bir dayanışma kenti olduğu vurgulandı. Bunların yanı sıra EUROCITIES, MedCities, UCLG gibi çok sayıda uluslararası yerel yönetim çatı kuruluşunda İzmir'in aldığı aktif role de dikkat çekildi.
Avrupa değerlerini en aktif şekilde benimseyen ve yaygınlaştırılmasını üstlenen şehirlere verilen ödül, bu anlamda verilen en üst düzeydeki ödül olarak tanımlanıyor.
(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber