Geri Dön
İzmir İzQ'dan Avrupa'ya teknoloji üretecek

İzQ'dan Avrupa'ya teknoloji üretecek

İzQ'dan Avrupa'ya teknoloji üretecek

İzQ'dan Avrupa'ya teknoloji üretecek

İZMİR, (DHA)-AVRUPA'nın birçok ülkesine otomotiv ve havacılık sektörlerinde gömülü yazılım sistemleri ve sistem mühendisliği projeleri yapan CT Software Engineering TR, Türkiye'de ilk yatırımını İzmir'e yaptı. 2022 Temmuz ayı itibariyle İzQ Girişimcilik Merkezi'nde 300 metrekare alanı kiralayan Alman mühendislik firması, İzmir'den Avrupa'ya teknoloji üretecek.

T.C. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ortaklığında kurulan İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nin Girişimcilik binasının 6'ncı katı, Alman firması CT Software Engineering tarafından kiralandı. İzmir ofisinden Tük mühendis ve yönetici kadrosuyla Almanya'nın büyük otomotiv tedarikçilerine gömülü yazılım geliştirmesi yapan şirket, şu an 10 olan çalışan sayısını, 2023 yılı sonuna kadar 50 kişiye çıkarmayı planlıyor. Sürücü/sürüş asistan sistemleri, otonom sürüş sistemleri, telematik sistemler, klasik/adaptif AUTOSAR sistemleri, gereksinim mühendisliği, fonksiyonel güvenlik alanlarında teknoloji geliştiren şirket, ilerleyen süreçte bilişim sistemleri ve nesnelerin interneti projeleri ile ilgili çalışmalara da başlayacak.

'İzQ'DA KÜRESEL NETWORK İLE İZMİR EKOSİSTEMİ BULUŞTU'
İzQ'nun en önemli kuruluş amaçlarından birinin yabancı yatırımcıları İzmir'e çekmek olduğunu ifade eden İzmir Ticaret Odası ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir olarak, nitelikli ve dinamik iş gücümüz, çok sektörlü ekonomik yapımız, dış ticaret kültürümüz, köklü bir liman kenti olmamız sayesinde dünya ticaret pazarlarında öne çıkıyoruz. Farklı kültürleri ve iş dünyasındaki dönüşümleri hızlıca benimsememiz ve yeniliklere kolay uyum sağlamamız nedeniyle, pek çok sektörde fark yaratacağımıza inancımız tam. İzQ'yu bu vizyon doğrultusunda kentimize kazandırdık. En büyük amaçlarımızdan biri, küresel bir network ile İzmir ekosistemini buluşturmaktı. Bu anlamda küresel girişimcilerin İzQ'da konumlandırılması, İzmirli girişimcilerimiz ile bir arada olması, İzQ'nun birbirinden öğrenmeye dayalı eşsiz bir ekosistem sunduğunun göstergesi. Alman CT Software Engineering TR'nin merkezimizde yürüteceği çalışmaların kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'İZMİR'İN GENÇ NÜFUSU EN ÖNEMLİ ETKEN'
CT Software Engineering TR'nin İzmir'e yatırım yapmasının en önemli nedeninin genç nüfus yoğunluğu olduğuna dikkat çeken CT Software Engineering TR Türkiye Direktörü Emrah Çetin, "İzmir'in üniversiteleri, çeşitli yazılım sektörlerinin İzmir'e yaptığı yatırımlar, nitelikli çalışan oranı ve insanların İzmir'de yaşamayı tercih etmeleri de diğer önemli faktörler. Bu bağlamda İzQ Girişimcilik Merkezi'nin lokasyonu, ofis ortamı ve olanakları, CT Software Engineering TR firmasının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Ofis çalışanlarımız İzQ'ya her gün isteyerek ve mutlu bir şekilde geliyor. İzQ'nun güler yüzlü ve her daim destek alabileceğimiz personeli, yönetimi, CT Software Engineering'in İzmir'de faaliyetlerine hızlı bir şekilde başlamasına çok yardımcı bir etken oldu. CT Software Engineering TR çalışanları olarak İzQ Girişimcilik ailesinin bir üyesi olmaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber