Geri Dön
İzmir Köy çocukları için yaz kursları

Köy çocukları için yaz kursları

Köy çocukları için yaz kursları

Köy çocukları için yaz kursları

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Urla ilçesindeki Uzunkuyu Köy Yaşam Merkezi'nde köy çocukları, açılan birçok kursla kaliteli zaman geçirip hem öğreniyor hem eğleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in geçen ay, 'Köy Yaşam Merkezleri' projesi kapsamında, Urla ilçesinde açılışını gerçekleştirdiği Uzunkuyu Köy Yaşam Merkezi'nde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetlerle öğrencilerin ve bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik yaz etkinlikleri düzenliyor. 1-31 Ağustos arasında Bilim Saati, Okuma Saati, Müzik etkinlikler dinletileri, görsel sanat atölyeleri, halk oyunları eğitimleri, spor etkinlikleri ve sinema gösterimleriyle çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor.
Bölge halkı, "7 köyün tek okulu olan binamızın köy yaşam merkezi olarak açılması bizim için çok heyecan verici oldu. Köylerimizin şehir imkanlarına ulaşması çok zordur ama köy yaşam merkezi ile şehri köyümüze taşımış olduk. Çocuklarımız hiçbir gelişmeden geride kalmadan akademik ve sosyal açıdan gelişebilmesi için onlara 12 ay kurslarda eğitimler veriliyor. Sanat, fen bilim, spor, müzik, masal, halk oyunları gibi tüm zihinsel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlanıyor" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI  

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber