Geri Dön
Andırın Dağdan topladığı andızın çekirdekleriyle tesbih yapıyor

Dağdan topladığı andızın çekirdekleriyle tesbih yapıyor

Dağdan topladığı andızın çekirdekleriyle tesbih yapıyor

Dağdan topladığı andızın çekirdekleriyle tesbih yapıyor

İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın ilçesinde yaşayan Yusuf Kurupınar (53) yaklaşık 40 yıldır dağlardan topladığı andız ağacının meyvelerinin çekirdeğini el işçiliği il tesbih yapıyor.

İlçenin kırsalındaki Mahallesi olan Rıfatiye Mahallesi'nde yaşayan Yusuf Kurupınar tamamı el işçiliği olan ve hiçbir makine kullanmadan yaptığı tesbihlerin doğal olmasından dolayı büyük ilgi ve talep gördüğünü söyledi.

Andız tesbihlerinin çekildikçe kırmızı renk aldığını belirten Kurupınar; "Andız ağaçlarının tek çekirdekli olanlarını topluyorum. Bu çekirdeklerin kabuğunu soyup kabuklarından andız pekmezi yapıyorum. Şimdiye kadar yaklaşık her ebatta 500 adet tesbih yapmışımdır, 100-150 lira civarında satıyorum ancak talep çok fazla olduğu için yetişemiyorum. Türkiye'nin her yerinden müşterilerim var. Bu tesbihlerin tamamen doğal yapılması tesbih meraklılarının ilgisini çekiyor. Ayrıca bunlar çekildikçe kırmızı bir renk alması tesbihi daha da güzel bir hale getiriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber