Geri Dön
Kahramanmaraş Kahramanmaraş 9'uncu Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması yapıldı

Kahramanmaraş 9'uncu Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması yapıldı

Kahramanmaraş 9'uncu Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması yapıldı

Kahramanmaraş 9'uncu Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması yapıldı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin bu yıl 9'uncusu düzenlenen Ar-Ge Proje Yarışması yapıldı.

41 projenin katıldığı yarışmada projelerin 28'i KMTSO Fuaye Salonu'nda sergilendi. 6 jüri üyesinin değerlendirmesi sonucu birinci Elif Kahraman, ikinci Mehmet Cumhur Gaygılı, üçüncü de Kubilay Sünnetçi oldu. Yarışma sonunda birinci olan Kahraman'a 8 bin, ikinci Gaygılı'ya 6 bin, üçüncü Sünnetçi'ye ise 4 bin lira ödül verildi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Ar-Ge proje pazarını çok önemsediklerini ve bu nedenle de her yıl yaptıklarını söyledi. Yarışmayla sanayici ve öğrencileri de bir araya getirdiklerini kaydeden Balcıoğlu, "Amacımız; yeni projelerin hayata geçirilmesi, raflarda, dosyalarda kalmaması. Burada sanayiciyle buluşturuyoruz bunu geliştirmeleri için sanayicinin maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Çünkü öğrencinin yaptığı çok basit ve küçük değişikliklerle sanayide bizim çok işimize yarayacak, üretimimizi, kalitemizi ve kontrolümüzü, verimliliğimizi artıracak. Bunlarla ilgili hem sanayicinin hem öğrencilerin kendilerini tanıtma fırsatı veriyoruz" diye konuştu.

KSU Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise projelerin ağırlıkla mühendislik fakültesi öğrenci ve hocalarının yaptığı projeler olduğunu kaydederek, "Her yıl bu proje pazarını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'yla işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Burada öğrenci ve hocalarımızın geliştirdikleri projeler yer aldı. Projelerin bir kısmı ulusal ve uluslararası yarışmalara da gönderilecek, Cumhurbaşkanlığı TEKNOFEST yarışmalarına katılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber