Geri Dön
Kahramanmaraş Kahramanmaraş'ın altyapısı 100 milyon Euro'ya yenileniyor

Kahramanmaraş'ın altyapısı 100 milyon Euro'ya yenileniyor

Kahramanmaraş'ın altyapısı 100 milyon Euro'ya yenileniyor

Kahramanmaraş'ın altyapısı 100 milyon Euro'ya yenileniyor

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir merkezinin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyonunu kapsayan altyapısının 100  milyon Euro'luk bir kaynak ile yenileyeceklerini, çalışmaların startını da Binevler bölgesinden verdiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kuzey Çevre Yolu'nda yürütülen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında personelinden bilgi alan Güngör, daha sonra gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Belediye olarak 40 milyon liralık yatırım yaparak asfalt plentini yenilediklerini, bu sayede üretim kapasitesini 3 katına çıkardıklarını ifade eden Başkan Güngör, yeni sezonda şehir genelinde 1000 kilometrelik bir asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. İncelemelerde bulunduğu Kuzey Çevre Yolu'nun transit olarak şehrin kuzey kısmını ve sanayi bölgelerine bağlaması açısından önemli olduğunu kaydeden Güngör, "Burası toplamda 30 kilometre uzunluğunda. 10 kilometrelik kısmı Büyükşehir Belediyemizin kendi imkânları doğrultusunda yapılarak hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştu. Yol boyunca eksik kalan kısımları da ekiplerimiz tamamladı. Kuzey Çevre Yolumuzun giriş ve çıkışındaki toplam 20 kilometrelik kısmın da Karayolları’na devredilmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız talimat vermişti. Karayolları Genel Müdürlüğü de güzergâhın giriş ve çıkışındaki toplam 20 kilometrelik bölümün yapımını ve açılan kısımların ıslah edilmesini üstlendi. Proje çalışmalarında son aşamaya geldik. İnşallah en kısa sürede bu yolun hem yapılan yerlerinin ıslahı gerçekleştirilecek hem de diğer kısımların yapım çalışmaları başlayacak" diye konuştu.

"ALTYAPIYI YENİLEYEREK ŞEHRİN 100 YILLIK GELECEĞİNİ KURTARACAĞIZ"

Şehir merkezinin altyapısını da yenilmeye başladıklarını ve çalışmaların startını da Binevler bölgesinden verdiklerini ifade eden Başkan Hayrettin Güngör, çifte kazım yapmamak için de bu çalışmaları asfaltlama çalışmalarıyla birlikte yürüttüklerini söyledi. Güngör, şöyle devam etti:

"Şehrimizin özellikle Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe merkezi ağırlıklı olmak şartıyla su, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapımızın yaklaşık yüzde 40'ının yenilenmesi gerekiyor. KASKİ'miz de yapış olduğu plan çerçevesinde bu altyapı yenilemelerini peyderpey yapıyor. Çünkü bunu yapmak zorundayız. Eğer altyapımızı bugün yenilemediğimiz taktirde ileride daha büyük kayıplar ve maliyetler oluşabiliyor. Bunu da hemşerilerimizin hayatını zorlaştırmadan mümkün olan en hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bunun için yurtdışından, AB mülteci göç fonundan Kahramanmaraş olarak önemli bir kaynak sağladık. Buradan da tekraren Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu kaynak, 100 milyon Euro yani 1.7 milyar liranın üzerinde. Bunun yarısının hibe olması yarısının da 30 yıldan fazla vadeli kredi olması işimizi son derece  kolaylaştırıyor. Bunu, bugün yapmak zorundayız. Çünkü şehrimizin en az 100 yıllık geleceğini kurtarmış oluyoruz. Şehrimizde kısmi olarak yağmur suyu altyapısı olsa da bir projelendirilmiş, kapsamlı entegre bir yağmur suyu hattımız maalesef yok. Dolayısıyla bu kaynak yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu ve arıtma için kullanılan ve projeleri belli olan bir kaynak."

FOTOĞRAFLI  

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber