Geri Dön
Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı

Yasin ALDEMİR/SAFRANBOLU (Karabük),(DHA)- KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı. 

23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nden bando eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve protokol tarafından festival meşalesi yakıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Elif Köse, ”Festivalimiz özellikle yaptığımız yarışmalarla uluslararası boyut kazanıyor. Yurtdışından o kadar çok başvuru var ki bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Kültürel miras ve korumacılık ana teması olan festivalimiz bu seneki yan teması yerel mutfak” dedi. 

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, “Kadim medeniyetimizin kadim şehri Safranbolu’muzda böyle bir festival yapmak gerçekten gurur verici.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından yönetmenliğini Göksel Tuzun’un yaptığı ‘Hüseyin ile Fatma Şimdi Oturum Açtı’ belgesel film gösterimi yapıldı. Açılış programı Manuş Baba konseriyle son buldu. 
FOTOĞRAFLI  

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber