Geri Dön
Kayseri Kayseri Çocuk Görüşme Merkezi faaliyete geçti

Kayseri Çocuk Görüşme Merkezi faaliyete geçti

Kayseri Çocuk Görüşme Merkezi faaliyete geçti

Kayseri Çocuk Görüşme Merkezi faaliyete geçti

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- TÜRKİYE’de 90 yıldır icra yolu ile çocuk teslim süreci sona ererek, çocukların tarafsız merkezlerde teslim süreci için aralarında Kayseri’nin de olduğu 50 merkez faaliyete başladı. Kayseri Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılışında konuşan Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz, “Artık çocuklarımızın üstün menfaati gereği, çocuk teslimi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından ebeveynlerin kapısında değil Çocuk Görüşme Merkezimizde yapılacak” dedi.
Ülke genelinde 90 yıldır süregelen icra yolu ile çocuk teslimi süreci sona erdi. Bu kapsamda da aralarında Kayseri’nin de olduğu 12 farklı ilde bulunan 50 merkezde Çocuk Görüşme Merkezi ağustos ayı itibariyle faaliyete başladı. Kayseri’nin merkez Kocasinan ilçesi Yeşil Mahalle’de bulunan  Erkilet Bulvarı üzerinde açıldı. Açılış programına Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz ile merkezde görevli personel katıldı. Açılış programında konuşan Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz, “Yasal değişiklikle birlikte; bugüne kadar İcra Müdürlükleri tarafından yerine getirilen bu işlemler, artık çocuklar yararına dizayn edilen çocuk görüşme merkezlerinde uzmanlar ve rehber öğretmenler eşliğinde yerine getirilecek, böylece boşanma süreci ve sonrasında yıpranan çocukların daha fazla yıpranmalarına mahal verilmeyecek" diye konuştu.
Çocuk teslimi sürecinde uzman ve rehber öğretmenlerin görev alacağını da sözlerine ekleyen Demirgöz, "Daha önceden çocuk teslimine ilişkin icra müdürlüklerine başvurarak bu yönde talepte bulunulması ve bunun için harç ve giderlerin yatırılması gerekiyordu. Çocuklar ebeveynlerin evinden icra memurları ve polis eşliğinde zorla alınabiliyordu. Bazen taraflar karşı karşıya gelmek durumunda kalıyor ve bu durum çocuklarında mağduriyetlerine sebebiyet veriyordu. Artık çocuklarımızın üstün menfaati gereği, çocuk teslimi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından ebeveynlerin kapısında değil Çocuk Görüşme Merkezimizde yapılacak. Çocuklarıyla görüşmek isteyen anne ve babalar herhangi bir ücret ödemeyecek ve yapılacak tüm masraflar Adalet Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır" ifadelerini kullandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber