Geri Dön
Kırklareli Kırklareli jandarması 'En iyi narkotik polisi anne' projesi faaliyetlerini sürdürüyor

Kırklareli jandarması 'En iyi narkotik polisi anne' projesi faaliyetlerini sürdürüyor

Kırklareli jandarması 'En iyi narkotik polisi anne' projesi faaliyetlerini sürdürüyor

Kırklareli jandarması 'En iyi narkotik polisi anne' projesi faaliyetlerini sürdürüyor

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ İl Jandarma Komutanlığı, 'En iyi narkotik polisi anne' projesi kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, 'En iyi narkotik polisi anne' projesi kapsamında sorumluluk bölgesinde anne ve babaların bilinçlendirilmesi, farkındalığın artırılması amacıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli uzmanlarla bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Ekim 2020 yılında hayata geçirilen proje kapsamında Kırklareli'de jandarma ekiplerinin düzenlediği etkinliği 1510 anne ve baba gönüllü olarak katıldı. Projenin hayata geçirildiği tarihten itibaren vatandaş desteğinin etkisiyle 2020 yılına göre 2021 yılında uyuşturucu madde yakalama oranlarında yüzde 47 artış görülürken, kullanma oranlarında ise yüzde 74 düşüş gerçekleştiği tespit edildi. 

Proje kapsamında Lüleburgaz'ın Ahmetbey ile Pınarhisar'ın Kaynarca beldesinde düzenlenen etkinliğe 257 anne ve baba ile birlikte 12 muhtar katıldı.

Projeyle koordineli olarak jandarma sorumluluk bölgesinde 47 okulda, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Suçları Kısım Amirliği'nce çocukların suçtan korunmasına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de 7 bin öğrenciyi kapsayacak şekilde sürdürülüyor.

Proje kapsamında özellikle bağımlılık yapıcı maddelerin birey ve topluma zararları, sosyal medya kullanımında dikkat edilecek hususlar ile 112 Çağrı Merkezi'nin aranması konusunda da bilgilendirmeler yapılıyor. (DHA)
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber