Geri Dön
Kırklareli Kırklareli'de 134 kaçak göçmen yakalandı

Kırklareli'de 134 kaçak göçmen yakalandı

Kırklareli'de 134 kaçak göçmen yakalandı

Kırklareli'de 134 kaçak göçmen yakalandı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA) - KIRKLARELİ'de güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda 8'i kaçak geçtikleri Bulgaristan'dan geri itilen 134 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlere organizatörlük yaptığı belirlenen Suriye uyruklu A.A. tutuklandı.

Kırklareli'de güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda yasa dışı yollardan Bulgaristan'a geçmek için kente bir araçla gelen 25 Suriyeli yakalandı. Araç sürücüsü ve göçmenlere organizatörlük yaptığı belirlenen Suriye uyruklu A.A. da gözaltına alındı. Şükrüpaşa köyünde ise Armutveren Piyade Hudut Karakolu devriyelere tarafından sınırda ise 86 Afganistan, 13 Suriye, 1 Filistin 1 Cezayir uyruklu  olmak üzere 126  kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından  Pehlivanköy Geri gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Suriye uyruklu organizatör A.A., ise çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesi Elmacık köyünde ise kaçak olarak geçtikleri Bulgaristan'da yakalanıp, geri itilen 8 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı. Göçmenler, yakalandıkları Bulgar polisi tarafından üzerlerindeki para ve değerli eşyalarının alındıktan sonra darbedilerek zorla Türkiye'ye geri itildiklerini söyledi. 8 göçmene toplam 51 bin 248 lira para cezası uygulandıktan sonra Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. (DHA)


 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber