Geri Dön
Kırşehir Kırşehir’de 23 Nisan coşkusu

Kırşehir’de 23 Nisan coşkusu

Kırşehir’de 23 Nisan coşkusu

Kırşehir’de 23 Nisan coşkusu

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
Kırşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik, Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamları sembolik olarak öğrenciler tarafından temsil edildi. 30 Ağustos İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Esila Kaleli, Valilik makamını Vali İbrahim Akın’dan devraldı. Temsili Vali Esila Kaleli, çok gurur duyduğunu belirttiği konuşmasında, "23 Nisan 1920’de TBMM açıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş mücadelesinin kararları burada alındı. Atamız bu güzel günü biz çocuklara armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl büyük bir coşkuyla kutlarız. Geleceğin büyükleri olan bizlere daha yaşanabilir bir dünya bırakılmasını istiyoruz. Tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun. Valimiz Sayın İbrahim Akın’a da ilimizde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Valilikteki programın ardından, İkizarası Kent Park’ta düzenlenen kutlama programına il protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Sırrı Kardeş Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Doğa Tekin öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrenci konuşmasında, “Kırşehirli gençler olarak bağımsızlık bilincinin sonsuza kadar devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz var oldukça hiç kimse, zor şartlar altında kurulan bu güzel vatanımızı bölmeye, işgal etmeye, parçalamaya kalkışamayacaktır. Bu uğurda canımızla, kanımızla, malımızla mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Kırşehirli çocuklar olarak tüm dünya çocuklarına sevgiyi, kardeşliği ve umudu aşılayacağız” dedi.
Çeşitli gösterilerin sunulması, şiirler okunması ve çocuk korosu müzik dinletisi ile devam eden kutlama programı, geleneksel çocuk oyunları oynanması ve stantların gezilmesi ile sona erdi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber