Geri Dön
Merkez Bakan Kurum: Son asrın en büyük sağlık krizi koronavirüsü artık geride bıraktık

Bakan Kurum: Son asrın en büyük sağlık krizi koronavirüsü artık geride bıraktık

Bakan Kurum: Son asrın en büyük sağlık krizi koronavirüsü artık geride bıraktık

Bakan Kurum: Son asrın en büyük sağlık krizi koronavirüsü artık geride bıraktık

Hasan DÖNMEZ- Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA) ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen koronavirüs salgınını artık geride bıraktık. Salgının özellikle küresel ekonomide arz talep dengesini altüst ettiğini, küresel ticaretin işleyişini bozduğunu, tedarik zincirlerinde kırılmalara yol açtığını hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz" dedi. 
​Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) 106’ncı Genel İdare Kurulunun galasına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sanayicilerle bir araya geldi. Galaya katılanlara seslenen Bakan Kurum, "Son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen koronavirüs salgınını artık geride bıraktık. Salgının özellikle küresel ekonomide arz talep dengesini altüst ettiğini, küresel ticaretin işleyişini bozduğunu, tedarik zincirlerinde kırılmalara yol açtığını hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaşla birlikte katlanarak artan enerji, gıda ve hammadde fiyatları, ne yazık ki tüm dünyada enflasyonu yükseltiyor. Enflasyon oranı, ABD ve Almanya'da son 40 yılın, Fransa'da son 36 yılın, İngiltere'de son 30 yılın, Avro Bölgesi'nde son 25 yılın zirvesine ulaşmıştır. Türkiye olarak biz de hem bu sorunlarla mücadele ediyor hem de oluşacak yeni dünyanın merkez ülkesi olmak için önümüze çıkan tüm engelleri teker teker bertaraf ederek yolumuza devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, son 20 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını yaptık. Ülkemiz gücünü; ekonomisinin sağlam altyapısından, üretiminden, yetişmiş insan kaynağından, girişimcilerinden, ihracatçılarından, velhasıl sizlerden almaktadır. Türkiye'nin dış ticaretini geliştirmeye verdiğimiz 20 yıllık emeğin, mücadelenin ve gayretin meyvelerini özellikle ihracatta topladık. Türkiye 2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 7.3 oranında büyüme yakalamıştır" dedi.
MÜSİAD'ın Avrupa’nın ilk karbon nötr şehri Konya hedefini değerlendiren Bakan Kurum, "Dün, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Biden ve dünyanın en büyük ekonomilerinin yer aldığı bir toplantıya sayın Cumhurbaşkanımız da ülkemizi temsilen katıldı. Emin olun ki Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı vizyon çerçevesinde 2053 yılında ülkemizi sıfır emisyona eriştirecek ve bu konuda fırsat olarak gördüğümüz yeşil kalkınma devrimini yöneten, liderlik eden ülke olma yolunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.
'MUHALEFET SAHTE KRİZLERLE ÜRETİCİMİZE GÜVENSİZLİK AŞILAMAYA ÇALIŞIYOR'
Konuşmasında muhalefeti eleştiren Bakan Kurum, "Biz ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için vizyon projeler hazırlarken birileri de her zaman olduğu gibi millete köstek olmaya devam ediyor. Hiçbir zaman milletin değerlerini anlayamamış, Türkiye’nin hedeflerini benimseyememiş olan muhalefet; yalanlarla, iftiralarla, sahte krizlerle maalesef üreticimize, güvensizlik aşılamaya çalışıyor. Siyaset namına yapılan bu davranış, Türkiye’nin büyük bir mücadele verdiği şu günlerde sergilenen böylesi pervasız tutumlar, inanın en çok Türkiye düşmanlarını mutlu ediyor. Biz onlara diyoruz ki; rüzgar olsanız ancak toz kaldırırsınız. Ama sizin rüzgarınız, Türkiye dağından toz bile kaldıramaz. Ne yaparsanız yapın, bağımsızlığımızı güçlendirmemize, Türkiye’nin üreten ve ihraç eden bir küresel güç olmasına mani olamayacaksınız. Bozacının şahidi şıracılar var. Sermayesini başka odakların mikrofonlarını tutanlar var. Küresel odakların ağzından CHP’nin peşine takılmaktan Bir de bugünlerde bozacının şahitliğine soyunan, eski Türkiye’den hatırladığımız şıracılar var. Sermayesini milletten devşirip başka odakların mikrofonlarını tutanlar, devletin ve milletin değil, muhalefetin ve küresel odakların dilinden konuşanlar var. Siz onları çok iyi biliyorsunuz, milletimiz de çok iyi biliyor. CHP’nin peşine takılmaktan başka bir şey bilmeyenler, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini korumasından neden rahatsızlar? Biz milletimizin çıkarlarını gözetirken bunlar neden rahatsız oldular?" dedi.
'ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KİMSENİN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ'
Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ayaklarının biri okyanus ötesinde, ufukları Ankara’nın gerisinde, hedefleri milattan önceden kalma olanlar ne yaparlarsa yapsınlar; çocuklarımızın geleceğini kimsenin insafına bırakmayacağız. Geçirdiği her badireden, milletimizin desteğiyle çıkmış Türkiye, evelallah ekonomide de dengeleri değiştirecek, milletimizin yaşadığı olumsuz durumları topyekûn ortadan kaldıracaktır. Buna inancımız tamdır. Çünkü milletin yanında olanlar burada, milletin davasını yürütenler burada, milletin ta kendisi burada. MÜSİAD’ın içindedir. Ne güzel söyler Üstad: 'Ne sabahı göreyim ne sabah görüneyim; gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!' İşte biz bu şuurla çalışacağız. Karanlıkla, kötülükle, zor zamanlarla fedakarca mücadele edeceğiz. Allah’ın izniyle, liderimizin vizyonla milletimizin takdirini kazanmaya devam edeceğiz." (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber