Geri Dön
Domaniç Çukurca'da, Hıdırellez şenliklerine yoğun ilgi

Çukurca'da, Hıdırellez şenliklerine yoğun ilgi

Çukurca'da, Hıdırellez şenliklerine yoğun ilgi

Çukurca'da, Hıdırellez şenliklerine yoğun ilgi

Mustafa YİĞİT/DOMANİÇ (Kütahya), (DHA)- KÜTAHYA’nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Hıdırellez şenliklerine binlerce kişi katıldı. Şarkıcı Uğur Işılak’ın yanı sıra yerel sanatçıların sahne aldığı şenliklerde katılımcılar gönüllerince eğlendi.
Çukurca Belediyesi, 2 yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan Hıdırellez şenliklerinin bu yıl 10’uncusu düzenlendi. Beldedeki Selim Dede mesire alanındaki şenliklere Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Kütahya AK Parti Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ve Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek ile binlerce kişi katıldı.
Belediye Başkanı Emin Taşgın, şenliklerin 2 yıldır pandemi nedeniyle yapılamadığını hatırlatarak, “Kültürümüz içerisinde derin izleri olan Hıdırellez’in belde kültürü içerisinde yaşaması son derece önemli. Halkımızın geniş katılımıyla geleneğin özüne uygun bir biçimde birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamamıza vesile olan, hoşgörü, yardımlaşma, doğa sevgisi temalarının öne çıkarılacağı biçimde toplumumuzun temel taşlarından sayılan geleneklerimizin yaşatılması gerekmektedir. Pandemi sürecinden sonra böyle kutlamalara ihtiyacımız vardı. Hıdırellez sağlık, bolluk ve bereketler getirsin” dedi.
Konuşmaların ardından mehter takımı sahneye çıktı, atlı okçuların gösterisi de ilgiyle izlendi. Daha sonra sahneye çıkan Uğur Işılak ise söylediği şarkılarla katılanları coşturdu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber