Geri Dön
Manisa Manisa OSB Başkanı Türek: Manisa'nın dış ticaret hacmi 9 milyar 600 dolara ulaştı

Manisa OSB Başkanı Türek: Manisa'nın dış ticaret hacmi 9 milyar 600 dolara ulaştı

Manisa OSB Başkanı Türek: Manisa'nın dış ticaret hacmi 9 milyar 600 dolara ulaştı

Manisa OSB Başkanı Türek: Manisa'nın dış ticaret hacmi 9 milyar 600 dolara ulaştı

Ersan ERDOĞAN /MANİSA, (DHA)-TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğiyle Manisa OSB lojistik merkezinden yük taşıyan 11 bin 501'inci tren törenle uğurlandı. Manisa OSB Başkanı Sait Türek, "14 ülkeden 39 yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan bir bölge olarak, dünyaca tercih edilen, uluslararası bir organize sanayi bölgesiyiz. 2021 yılında 9 milyar 600 milyon dolar dış ticaret hacmine ulaşan bölgemiz, katma değerli ürünler üreterek 1 milyar 400 milyon dolar dış ticaret fazlası sağladı" dedi.

Manisa OSB Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törene TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Pezük ve Manisa OSB Başkanı Sait Türek ve yöneticiler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa OSB Başkanı Sait Türek, Manisa OSB'de 224 tesis ile 60 bin kişiye istihdam olanağı sunduklarını söyledi. 14 ülkeden 39 yabancı yatırımcıya ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Türek, "2021 yılında 9 milyar 600 milyon dolar dış ticaret hacmine ulaşan bölgemiz, katma değerli ürünler üreterek 1 milyar 400 milyon dolar dış ticaret fazlası sağlamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın katılımıyla açılışı yapılan, Türkiye'nin ilk Özel Lojistik Merkezi olan lojistik merkezimiz, 2010 yılından bu yana sanayicilerimize hizmet veriyor. Demiryolu hatlarımıza paralel uzanan 135 bin 500 metrekarelik konteyner terminal alanımızla ise sanayi bölgemizin konteyner istifleme alan ihtiyacını karşılıyoruz. Lojistik merkezimizin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleşen tren sefer sayımız toplam 11 bin 500'e ulaşmış, çevre limanları ile bölgemiz arasında 388 bin adet konteynerin demiryolu taşımaları güvenli bir şekilde tamamlanmıştır. Manisa OSB'de her geçen yıl artarak devam eden üretimlerin yüzde 80'i, dünyanın 155 farklı ülkesine ihraç malı olarak gönderilmektedir. Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz 11 bin 500 seferimizde, bizden desteklerini esirgemeyen iş ortağımız TCDD Taşımacılık A.Ş. ailesi ile bugün 11 bin 501'inci trenimizin uğurlaması için bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Dileriz ki bu güçlü iş birliğimiz, tüm ülkemize örnek olsun. Bizler gibi başka güzel iş birlikleri kurulsun. Ülkemiz sanayisine katkı sağlansın" ifadelerini kullandı.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Pezük, 2021 yılında demiryolu tarihinde en fazla yük taşıması yapılarak 33,2 milyon ton yük taşıması ile bir önceki yıla göre yüzde 11 artış sağlandığını belirterek, "Genel Müdürlüğümüzce taşınan 33,2 milyon tona ek olarak özel sektörün taşıdığı 4,98 milyon ton ile birlikte sektörde taşınan toplam yük miktarı 38,16 milyon tona ve sektördeki toplam artış oranı da yüzde 12,2'ye ulaştı. Uluslararası yük taşımalarda 4 milyon 276 bin ton ile bir önceki yıla göre yüzde 24 artış, Avrupa yönlü taşımalarda 3 milyon 96 bin ton ile bir önceki yıla göre yüzde 23 artış, Bakü -Tiflis - Kars Demiryolu hattında ise 479 bin ton yük taşınarak bir önceki yıla göre yüzde 80'lik bir artış sağlandı" diye konuştu. Konuşmaların ardından yük taşıyan 11 bin 501'inci tren Aliağa ilçesine, oradan da yurt dışına gönderilmek üzere törenle uğurlandı.
(DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber